A halat tisztítsd meg, majd vágd fel kis kockákra. Tedd egy tálba, és öntsd le frissen facsart lime levével. Hagyd állni a hűtőben legalább 30 percig, hogy a hal „megfőjön” a lime levétől.
Minél frissebb halat használsz, annál jobb lesz a ceviche íze.
A mangót hámozd meg, vágd le a magról, majd vágd fel kis kockákra.
A mangó édes és lédús íze tökéletesen illik a savanykás lime-hoz, így friss és édes ízt ad az ételnek.
A vöröshagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.
A hagyma és paradicsom adja az étel alapvető frissességét és textúráját.
A chili paprikát vágd apróra. Ha nem szereted a nagyon csípős ételeket, akkor a chili magjait távolítsd el.
A chili paprikától függően állíthatod a ceviche csípősségét. A kevesebb chili enyhíti a csípősséget.
Mindezeket a hozzávalókat, tehát a halat, mangót, hagymát, paradicsomot, chilit és koriandert tedd egy tálba, és keverd össze.
Ha a mangó túl édes lenne, akkor adj hozzá egy csipet sót, hogy egyensúlyba hozd az ízeket.
Öntsd hozzá az olívaolajat, a borsot és egy csipet sót, majd keverd össze. Hagyd pihenni a hűtőben 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihenési idő segíti az ízek teljes kibontakozását, így még ínycsiklandóbb lesz.
Tálald a cevichét hidegen, és díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.