Ceviche con mango, friss hal és mangó keverék lime-mal és korianderrel

Ceviche con mango

A ceviche egy klasszikus mexikói étel, amelyet friss halból készítenek, és lime levével \'megfőznek\'. A ceviche variációi különböző tengeri alapanyagokkal készülhetnek, és a mangó hozzáadása egy új, friss ízt ad ennek a hagyományos ételnek. A mango és hal kombinációja rendkívül frissítő és tápláló, ideális étkezés a meleg hónapokban. A ceviche évtizedek óta az egyik legismertebb mexikói étel, amely gyors, könnyen elkészíthető és rendkívül ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 50 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss hal (pl. tilápia vagy rózsaszín lazac)
1 db Mango
3 db Lime (leve)
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Koriander (friss)
1 ek. Olívaolaj
1 db Chili (piros, friss)
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd fel kis kockákra. Tedd egy tálba, és öntsd le frissen facsart lime levével. Hagyd állni a hűtőben legalább 30 percig, hogy a hal „megfőjön” a lime levétől.

    Minél frissebb halat használsz, annál jobb lesz a ceviche íze.

    2

    A mangót hámozd meg, vágd le a magról, majd vágd fel kis kockákra.

    A mangó édes és lédús íze tökéletesen illik a savanykás lime-hoz, így friss és édes ízt ad az ételnek.

    3

    A vöröshagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A hagyma és paradicsom adja az étel alapvető frissességét és textúráját.

    4

    A chili paprikát vágd apróra. Ha nem szereted a nagyon csípős ételeket, akkor a chili magjait távolítsd el.

    A chili paprikától függően állíthatod a ceviche csípősségét. A kevesebb chili enyhíti a csípősséget.

    5

    Mindezeket a hozzávalókat, tehát a halat, mangót, hagymát, paradicsomot, chilit és koriandert tedd egy tálba, és keverd össze.

    Ha a mangó túl édes lenne, akkor adj hozzá egy csipet sót, hogy egyensúlyba hozd az ízeket.

    6

    Öntsd hozzá az olívaolajat, a borsot és egy csipet sót, majd keverd össze. Hagyd pihenni a hűtőben 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a pihenési idő segíti az ízek teljes kibontakozását, így még ínycsiklandóbb lesz.

    7

    Tálald a cevichét hidegen, és díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.