Ceviche de Conchas Negras, friss tenger gyümölcseivel és avokádóval tálalva

Ceviche de Conchas Negras

A Ceviche de Conchas Negras a mexikói konyha egyik legnépszerűbb ételének, a ceviche-nek egy különleges változata, melyet fekete kagylóval készítenek. A ceviche friss halat vagy tenger gyümölcseit pácban marinálják, hogy azok enyhén \'megfőjenek\' a citrusos levetől. Az avokádó és a koriander hozzáadása gazdagítja az ízeket, miközben a lime és chili frissítő és pikáns ízélményt biztosít. Az étel tökéletes választás a meleg hónapokra, mivel frissítő és könnyed, mégis laktató fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Conchas negras (fekete kagyló)
5 db Lime-lé
1 db Vöröshagyma
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 db Jalapeño chili
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Tomato
1 db Avokádó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete kagylókat tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket egy üvegtálba.

    A kagylókat frissen vásárold, hogy megőrizze a legjobb ízét és textúráját.

    2

    Nyomd ki a lime levét, és öntsd rá a kagylóra, hogy teljesen ellepje. Hagyd pácolni 20-30 percig, hogy a hal íze jól átjárja a kagylókat.

    A lime lé a legjobb eszköz a friss hal és tenger gyümölcseinek ‘főzésére’ a ceviche-ben.

    3

    A vöröshagymát és a jalapeño chilit apróra vágd. A fokhagymát zúzd össze. Add hozzá a kagylós keverékhez.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chilit is használhatsz.

    4

    A paradicsomot vágd kockákra, és az avokádót is szeleteld fel. Add hozzá a ceviche-hez, és keverd össze az egészet.

    A friss avokádó krémes textúrát ad a cevichének, miközben a paradicsom friss, savanykás ízt biztosít.

    5

    Végül szórd meg friss korianderrel, sóval és borssal. Keverd jól össze.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a cevichének, és tökéletesen illik a lime-hoz.

    6

    Tálald az elkészült cevichét friss tortilla chips-szel vagy egy adag rizssel, és élvezd a friss, ínycsiklandó ízeket.

    A ceviche ideális előétel, de akár főételként is tálalható egy friss salátával.