Ceviche de Pulpo frissen tálalva, avokádóval és lime szeletekkel

Ceviche de Pulpo

A Ceviche de Pulpo a mexikói konyha egyik legnépszerűbb étke, amely különösen a nyári hónapokban frissítő ételként szolgál. Az étel friss polipot, lime levet, koriandert, chili paprikát és avokádót tartalmaz, amely egy tökéletes, friss és fűszeres ízkombinációt hoz létre. Tálalhatjuk ropogós tortillachips-szel, hogy teljes legyen a hagyományos mexikói élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Polip
5 db Lime lé
1 db Vöröshagyma
1 csokor Friss koriander
2 db Paradicsom
2 db Chili
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj
2 db Avokádó
2 db Friss lime szeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A polipot forrald 30-40 percig, amíg megpuhul, majd hagyd kihűlni.

    A polipot ne főzd túl, mert kemény lehet. Az optimális időtartam a puhára főzéshez fontos.

    2

    A kihűlt polipot szeleteld fel apró darabokra, majd tedd egy tálba.

    A polipot vékonyan szeletelve könnyebben magába szívja a lime levét és a fűszereket.

    3

    A vöröshagymát, paradicsomot és chilit apróra vágd, majd add hozzá a poliphoz.

    A friss zöldségek és a chili adnak friss ízt és egy kis csípősséget a ceviche-nek.

    4

    Öntsd rá a lime levét és az olívaolajat, majd alaposan keverd össze.

    A lime leve egyensúlyba hozza a polip ízét, míg az olívaolaj finom krémes textúrát ad.

    5

    Adj hozzá friss koriandert és sót, borsot ízlés szerint.

    A koriander frissességet ad, míg a só és bors segít kiemelni az ízeket.

    6

    Tálald az avokádót felkockázva, lime szeletekkel díszítve.

    Az avokádó krémessége tökéletesen kiegészíti a friss ceviche-t.