Ceviche de Salmón frissen tálalva, korianderrel és lime-mal díszítve

Ceviche de Salmón

A ceviche egy tradicionális latin-amerikai étel, amely friss halból készül, és gyakran savanyú citruslével, például lime levével érlelik a halat. A ceviche de Salmón különleges változata, amely friss lazacot használ, ami gazdag textúrával és ízvilággal rendelkezik. A friss koriander, lime és chili frissessége és pikáns ízei kiválóan passzolnak a lazac finom ízéhez, így ez a ceviche tökéletes választás lehet egy könnyed nyári étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss lazac filé
3 db Lime leve
1 db Piros hagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Jalapeño chili
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacot vágd apró kockákra, és tedd egy tálba.

    A friss lazacot érdemes előzőleg jól megmosni és papírtörlővel megszárítani, hogy ne legyen túl nedves.

    2

    A lime-ot facsard ki, és öntsd a levét a lazacra. Jól keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a savasság elkezdje megpuhítani a halat.

    A lime leve finom citrusos ízt ad, és segít a hal frissességének megőrzésében.

    3

    A piros hagymát és a jalapeño chilit apróra vágd, és add hozzá a halhoz.

    A jalapeño chili egy enyhe pikáns ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, használhatsz más, enyhébb paprikát.

    4

    A koriandert aprítsd fel, és szórd a tetejére.

    A friss koriander különleges ízt ad, és a gazdag zöld szín szép díszítést is biztosít.

    5

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd locsold meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj gazdagítja az ízeket, és segít a többi összetevő összeérlelésében.

    6

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, és tálald frissen.

    A ceviche-t legjobb frissen tálalni, amíg a hal még puha és ízletes.