Ceviche panameño, frissen tálalva

Ceviche panameño

A Ceviche panameño egy hagyományos panamai étel, amely friss halat, lime-ot, zöldségeket és koriandert tartalmaz. Az ételt a tengerparti régiókban népszerűen készítik, ahol a friss hal és a citrusos ízek gazdagítják az ételt. Ez a recept egy igazi nyári étel, amely friss, ínycsiklandó és tele van friss ízekkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Hal filé
5 db Lime
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd apró kockákra.

    A halnak frissnek kell lennie, hogy a ceviche íze valóban friss és gazdag legyen.

    2

    A lime levét facsard rá a halra, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hal \'megfőjön\' a citrusos levetől.

    A halnak teljesen el kell tűnnie a lime levében, hogy tökéletes ceviche-t kapj.

    3

    A paradicsomot, paprikát és hagymát apróra vágd, majd add hozzá a halhoz.

    A zöldségeket minél kisebbre vágod, annál jobban átjárják az ízek a cevichét.

    4

    A koriandert is vágd apróra, és szórd a halas keverékhez.

    A koriander friss aromát ad a ceviche-nek, ami igazán kiemeli az ízeket.

    5

    Az olívaolajat és a sót, borsot add hozzá a keverékhez, majd jól keverd össze.

    Ha szereted a csípőset, a chili-t is apróra vágva tedd hozzá.

    6

    Hagyd állni legalább 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább hagyod, annál intenzívebb lesz az íze.