A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű keveréket nem kapunk.
Ha a tojásokat külön választod a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét külön kell felverni, majd a végén hozzákeverni.
Adjuk hozzá a búzalisztet, sütőport, fahéjat, és reszelt friss gyömbért a tojásos keverékhez, majd keverjük össze.
A gyömbér íze különlegessé teszi a tésztát, de ha nem szereted, elhagyhatod vagy csökkentheted az adagját.
A vajat olvasszuk meg, és adjuk hozzá a tésztához a tejet és a narancs reszelt héját. Keverjük jól össze, hogy sima tésztát kapjunk.
A vajat ne forrósítsuk túl, hogy ne veszítse el az ízét, inkább csak egy kicsit melegítsük.
Egy serpenyőt vagy gofrisütőt melegítsünk fel közepes lángon, és egy evőkanálnyi tésztát adagoljunk a sütőfelületre, hogy kis pufi süteményeket kapjunk.
Ha túl vékonyak a tésztadarabok, nem fognak szépen megemelkedni, ezért inkább tegyünk egy kicsit vastagabbat.
Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára. Ha elkészült, tálaljuk frissen, és szórjuk meg egy kis fahéjjal.
Ne süssük túl sokáig, mert a tésztát könnyen megéghet, inkább kisebb adagokban süssük, hogy egyenletesen piruljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.