Chadango fahéjas sütemények, pufi tésztával

Chadango

A Chadango egy hagyományos japán édesség, amelyet a reggelik és uzsonnák kiegészítésére készítenek. Az egyszerű, de ínycsiklandó tészta fahéjjal és gyömbérrel van fűszerezve, hogy a tészta egy különleges ízvilágot adjon. Ez a sütemény egyedülállóan puha és illatos, ami tökéletesen illik egy csésze zöld teához. A Chadango receptje évszázadok óta változatlan, és sok japán háztartásban elkészítik. Tálalhatjuk frissen, fahéjjal megszórva, és ha egy kis extra ízre vágyunk, a tetejére tehetünk egy kis porcukrot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
100 g Cukor
150 g Búzaliszt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
50 g Vaj
1 cm Friss gyömbér
1 db Narancs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű keveréket nem kapunk.

    Ha a tojásokat külön választod a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét külön kell felverni, majd a végén hozzákeverni.

    2

    Adjuk hozzá a búzalisztet, sütőport, fahéjat, és reszelt friss gyömbért a tojásos keverékhez, majd keverjük össze.

    A gyömbér íze különlegessé teszi a tésztát, de ha nem szereted, elhagyhatod vagy csökkentheted az adagját.

    3

    A vajat olvasszuk meg, és adjuk hozzá a tésztához a tejet és a narancs reszelt héját. Keverjük jól össze, hogy sima tésztát kapjunk.

    A vajat ne forrósítsuk túl, hogy ne veszítse el az ízét, inkább csak egy kicsit melegítsük.

    4

    Egy serpenyőt vagy gofrisütőt melegítsünk fel közepes lángon, és egy evőkanálnyi tésztát adagoljunk a sütőfelületre, hogy kis pufi süteményeket kapjunk.

    Ha túl vékonyak a tésztadarabok, nem fognak szépen megemelkedni, ezért inkább tegyünk egy kicsit vastagabbat.

    5

    Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára. Ha elkészült, tálaljuk frissen, és szórjuk meg egy kis fahéjjal.

    Ne süssük túl sokáig, mert a tésztát könnyen megéghet, inkább kisebb adagokban süssük, hogy egyenletesen piruljanak.