Chak-chak csokoládéval, ropogós édesség csokoládéval leöntve

Chak-chak Csokoládéval

A chak-chak egy tradicionális közép-ázsiai édesség, amelyet gyakran ünnepeken és különleges alkalmakra készítenek. A csokoládéval készült verziója még gazdagabbá és ínycsiklandóbbá teszi ezt a ropogós édességet. A csokoládé lágyan öleli körbe a kisült darabokat, és egy új dimenziót ad a chak-chak ízének. Ez az édesség könnyen elkészíthető, és az egész család számára örömet okoz. Az étel egy igazi csemege, amely minden alkalomra ideális desszert lehet, legyen szó egy baráti összejövetelről vagy egy ünnepi vacsoráról.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
3 db Tojás
50 g Cukor
50 ml Tej
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
300 ml Olaj
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a tejet és a sót. Keverd simára.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy jó habos legyen, így könnyebben összesül a tészta.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral. Lassan adagold hozzá a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.

    A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tésztát pihentesd 10 percig, hogy a sütőpor kifejthesse hatását.

    A pihentetés után a tészta könnyebben formálható és jobban megsül.

    4

    Egy serpenyőt tölts meg olajjal és hevítsd fel közepes lángon. A tésztából kis darabokat formázz, és óvatosan tedd az olajba. Süsd őket aranybarnára, közepes hőfokon.

    Az olajnak megfelelően melegnek kell lennie, de ne legyen túl forró, mert akkor a tészta kívül megéghet, belül pedig nyers marad.

    5

    Miután kisült, helyezd a chak-chakokat papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    Ha túl sok olaj marad a chak-chakon, akkor nehezen lesz ropogós, és túl zsíros lesz.

    6

    A csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd öntsd rá a kisült chak-chakokra. Tedd félre, hogy a csokoládé megszilárduljon.

    A csokoládét ne olvaszd túl, mert akkor elveszítheti az állagát, ha túl meleg lesz.

    7

    Miután a csokoládé megdermedt, tálald a chak-chakokat. Tálalás előtt hagyd őket pihenni, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.

    Tálalás előtt a chak-chakokat hűtőbe is teheted egy kicsit, hogy a csokoládé gyorsabban megszilárduljon.