Chakapuli bĂĄrĂĄnyhĂșssal tĂĄlalva, fƱszeres szĂłszban

Chakapuli bĂĄrĂĄnyhĂșssal

A Chakapuli egy hagyomĂĄnyos grĂșz Ă©tel, melyet ĂĄltalĂĄban bĂĄrĂĄnyhĂșssal kĂ©szĂ­tenek. A törtĂ©nete a 18. szĂĄzadra nyĂșlik vissza, Ă©s a grĂșz konyha egyik legismertebb fogĂĄsakĂ©nt szolgĂĄl. Az Ă©telt friss fƱszerekkel Ă©s fehĂ©rborral fƑzik, ami igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zt ad a bĂĄrĂĄnyhĂșsnak. A fokhagyma, a koriander Ă©s a tĂĄrkony minden falatot ĂĄtitatnak, miközben a fehĂ©rbor Ă©s a fƱszerek gazdagĂ­tjĂĄk az Ă©tel Ă­zvilĂĄgĂĄt. A Chakapuli tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sekhez vagy csalĂĄdi összejövetelekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 20 g Friss koriander
⭕ 10 g Friss tárkony
⭕ 150 ml FehĂ©rbor
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Friss bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgd kisebb darabokra. A hagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd fel aprĂłra. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    HasznĂĄlj Ă©les kĂ©st, hogy könnyedĂ©n fel tudd aprĂ­tani a hĂșsokat Ă©s a zöldsĂ©geket.

    2

    Egy nagyobb serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott hagymĂĄt. PirĂ­tsd, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Ne hagyd megégni a hagymåt, mert akkor keserƱ ízƱ lesz!

    3

    EzutĂĄn add hozzĂĄ a bĂĄrĂĄnyhĂșs darabokat, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g minden oldaluk szĂ©p aranybarna nem lesz.

    A hĂșsok gyors pirĂ­tĂĄsa segĂ­t megƑrizni a szaftossĂĄgukat. Ha tĂșl sok levet eresztenek, akkor csepegtesd le Ƒket.

    4

    Öntsd rĂĄ a fehĂ©rbort, majd add hozzĂĄ a zĂșzott fokhagymĂĄt, a koriandert, a tĂĄrkonyt, a sĂłt Ă©s a borsot.

    A fehĂ©rbor frissĂ­tƑ Ă­zt ad a hĂșsnak, a fƱszerek pedig mĂ©g jobban kiemelik az Ă­zeket.

    5

    Fedd le a serpenyƑt, Ă©s fƑzd lassĂș tƱzön 40 percig, amĂ­g a hĂșs puha Ă©s omlĂłs lesz.

    LassĂș tƱzön törtĂ©nƑ fƑzĂ©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs teljesen megpuhuljon Ă©s ĂĄtvegye a fƱszerek Ă­zĂ©t.

    6

    Tålald friss, meleg rizzsel vagy kenyérrel. Díszítheted még korianderlevelekkel, ha szeretnéd.

    A friss koriander csodålatos ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki, ha szereted a fƱszeres ízeket.