A bárányhúst vágd kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és vágd fel apróra. A fokhagymát zúzd össze.
Használj éles kést, hogy könnyedén fel tudd aprítani a húsokat és a zöldségeket.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.
Ne hagyd megégni a hagymát, mert akkor keserű ízű lesz!
Ezután add hozzá a bárányhús darabokat, és pirítsd őket, amíg minden oldaluk szép aranybarna nem lesz.
A húsok gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságukat. Ha túl sok levet eresztenek, akkor csepegtesd le őket.
Öntsd rá a fehérbort, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a koriandert, a tárkonyt, a sót és a borsot.
A fehérbor frissítő ízt ad a húsnak, a fűszerek pedig még jobban kiemelik az ízeket.
Fedd le a serpenyőt, és főzd lassú tűzön 40 percig, amíg a hús puha és omlós lesz.
Lassú tűzön történő főzés segít abban, hogy a hús teljesen megpuhuljon és átvegye a fűszerek ízét.
Tálald friss, meleg rizzsel vagy kenyérrel. Díszítheted még korianderlevelekkel, ha szeretnéd.
A friss koriander csodálatos ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki, ha szereted a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.