Chakapuli bárányhússal tálalva, fűszeres szószban

Chakapuli bárányhússal

A Chakapuli egy hagyományos grúz étel, melyet általában bárányhússal készítenek. A története a 18. századra nyúlik vissza, és a grúz konyha egyik legismertebb fogásaként szolgál. Az ételt friss fűszerekkel és fehérborral főzik, ami igazán különleges ízt ad a bárányhúsnak. A fokhagyma, a koriander és a tárkony minden falatot átitatnak, miközben a fehérbor és a fűszerek gazdagítják az étel ízvilágát. A Chakapuli tökéletes választás ünnepi étkezésekhez vagy családi összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
20 g Friss koriander
10 g Friss tárkony
150 ml Fehérbor
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és vágd fel apróra. A fokhagymát zúzd össze.

    Használj éles kést, hogy könnyedén fel tudd aprítani a húsokat és a zöldségeket.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.

    Ne hagyd megégni a hagymát, mert akkor keserű ízű lesz!

    3

    Ezután add hozzá a bárányhús darabokat, és pirítsd őket, amíg minden oldaluk szép aranybarna nem lesz.

    A húsok gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságukat. Ha túl sok levet eresztenek, akkor csepegtesd le őket.

    4

    Öntsd rá a fehérbort, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a koriandert, a tárkonyt, a sót és a borsot.

    A fehérbor frissítő ízt ad a húsnak, a fűszerek pedig még jobban kiemelik az ízeket.

    5

    Fedd le a serpenyőt, és főzd lassú tűzön 40 percig, amíg a hús puha és omlós lesz.

    Lassú tűzön történő főzés segít abban, hogy a hús teljesen megpuhuljon és átvegye a fűszerek ízét.

    6

    Tálald friss, meleg rizzsel vagy kenyérrel. Díszítheted még korianderlevelekkel, ha szeretnéd.

    A friss koriander csodálatos ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki, ha szereted a fűszeres ízeket.