Chana masala spenóttal, friss korianderrel tálalva

Chana masala spenóttal

A chana masala az egyik legismertebb indiai étel, amelyet csicseriborsóval készítenek, gazdag fűszerekkel, mint a kurkuma, garam masala és koriander. A spenót hozzáadása egy friss és tápláló elemet ad az ételhez, így még ínycsiklandóbbá válik. A chana masala gyakran tálalják naan kenyérrel vagy rizssel, és ez a változat egy különleges vegetáriánus étkezés, amely gazdag fehérjében és vitaminokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
200 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (gyömbér)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Chili por
1 tk. Koriander por
1 tk. Garam masala
2 ek. Fűszeres olaj (például kókuszolaj)
1 ek. Citromlé
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben 45-60 percig, amíg megpuhul.

    A csicseriborsó gyorsabban megfő, ha előző nap beáztatod, így kevesebb főzési idő szükséges.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A hagyma és fokhagyma aprításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy darabok, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    3

    A fűszeres olajban pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért egy nagy serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása segít intenzívebb ízeket kiemelni, így ezt a lépést ne hagyd ki.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a köményt, kurkumát, chili port, koriander port és garam masalát. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    Ha a paradicsom nem enged elég levet, egy kevés vízzel segíthetsz a főzésen, hogy szaftosabb legyen.

    5

    A főtt csicseriborsót add hozzá a fűszeres paradicsomos keverékhez, majd keverd alaposan össze.

    A csicseriborsót érdemes először jól összekeverni a fűszeres keverékkel, hogy minden szem átvegye az ízeket.

    6

    A friss spenótot vágd fel és add hozzá a csicseriborsóhoz, majd főzd 3-5 percig, amíg a spenót összeesik.

    A spenótot érdemes rövid ideig főzni, hogy friss és zöld maradjon.

    7

    Adj hozzá citromlevet és sót, majd keverd össze. Ha szükséges, ízesítsd további sóval és borssal.

    A citromlé frissíti az ételt és kiemeli az ízeket, így fontos, hogy ne hagyd ki a végén.

    8

    Tálald a chana masalát melegen, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissessége tökéletes kiegészítője a fűszeres ételnek, ne habozz bőségesen hozzáadni.