Chawanmushi szójaszósszal, shiitake gombával és korianderrel tálalva

Chawanmushi szójaszósszal

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran tálalnak előételként. Az étel alapja a tojás, amely a hal alaplével és tejszínnel keveredik, hogy egy selymes, krémes állagot érjünk el. A szójaszósz és a shiitake gomba különleges umamis ízt ad az ételnek, ami minden falatot izgalmas élménnyé tesz. A chawanmushi a japán gasztronómiában valódi klasszikusnak számít, és ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
300 ml Hal alaplé
100 ml Tejszín
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander
2 db Shiitake gomba
1 csipet Sól

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálba ütjük, és enyhén felverjük. A felvert tojásba adjuk hozzá a szójaszószt, sót, tejszínt és a hal alaplevet.

    A tojásokat ne verjük túl erősen, hogy a puding állaga krémes maradjon.

    2

    A shiitake gombát szeletekre vágjuk, és a keverékhez adjuk. Ezt követően szűrjük át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a nagyobb darabokat.

    A gomba friss, umamis íze különlegessé teszi az ételt, de más gombával is elkészíthető, ha nincs shiitake.

    3

    A chawanmushi keveréket tálkákba öntjük, majd vízfürdőben, alacsony hőmérsékleten gőzöljük 15-20 percig.

    A gőzölés segít megőrizni a tojásos keverék finom textúráját, így ne főzd túl, különben túlságosan keménnyé válik.

    4

    A chawanmushi kész, amikor a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Ha kész, tálald a tetején egy kevés friss korianderrel és szezámmaggal díszítve.