A tojásokat egy tálba ütjük, és enyhén felverjük. A felvert tojásba adjuk hozzá a szójaszószt, sót, tejszínt és a hal alaplevet.
A tojásokat ne verjük túl erősen, hogy a puding állaga krémes maradjon.
A shiitake gombát szeletekre vágjuk, és a keverékhez adjuk. Ezt követően szűrjük át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a nagyobb darabokat.
A gomba friss, umamis íze különlegessé teszi az ételt, de más gombával is elkészíthető, ha nincs shiitake.
A chawanmushi keveréket tálkákba öntjük, majd vízfürdőben, alacsony hőmérsékleten gőzöljük 15-20 percig.
A gőzölés segít megőrizni a tojásos keverék finom textúráját, így ne főzd túl, különben túlságosan keménnyé válik.
A chawanmushi kész, amikor a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Ha kész, tálald a tetején egy kevés friss korianderrel és szezámmaggal díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.