Cheese Gyoza tålalva olvadt sajttal töltve, szójaszószos mårtogatóval

Cheese Gyoza – olvadt sajtos belsƑvel

A Cheese Gyoza a klasszikus japĂĄn gyoza modern, nyugati Ă­zlĂ©st is kiszolgĂĄlĂł vĂĄltozata, amelyben az olvadt sajt a fƑszereplƑ. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretik a gyoza ĂĄllagĂĄt, de inkĂĄbb krĂ©mes, gazdag töltelĂ©kkel kĂłstolnĂĄk meg. A japĂĄn tĂ©sztabatyu hagyomĂĄnyosan hĂșsos vagy zöldsĂ©ges töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒl, de a sajt Ășj dimenziĂłkat nyit meg: az olvadĂł mozzarella vagy trappista szĂĄlas ĂĄllagĂș lesz, mĂ­g a krĂ©msajt selymesen kĂ­sĂ©ri. A pirĂ­tĂĄs-pĂĄrolĂĄs kombinĂĄciĂłja pedig garantĂĄlja a ropogĂłs kĂŒlsƑt Ă©s lĂĄgy belsƑt. Gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, egyszerƱ alapanyagokat hasznĂĄl, Ă­gy ideĂĄlis hĂ©tvĂ©gi harapnivalĂłnak vagy party falatnak is. Egy kevĂ©s chiliolajjal vagy szĂłjaszĂłszos, balzsamecetes mĂĄrtogatĂłval kĂ­sĂ©rve kĂŒlönleges, izgalmas Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt – kĂŒlönösen frissen, forrĂłn tĂĄlalva, amikor a sajt mĂ©g nyĂșlik minden harapĂĄsnĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 db Gyoza tĂ©sztalap
⭕ 120 g Reszelt trappista vagy mozzarella sajt
⭕ 50 g KrĂ©mes natĂșr sajt (pl. krĂ©msajt)
⭕ 1 szál Újhagyma (apróra vágva)
⭕ 0.5 gerezd Fokhagyma (reszelt)
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Olaj (sĂŒtĂ©shez)
⭕ 100 ml Víz (pároláshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverƑtĂĄlban dolgozd össze a reszelt sajtot, a krĂ©msajtot, az aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt Ă©s a reszelt fokhagymĂĄt. Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s szezĂĄmolajat az extra Ă­zĂ©rt. TIPP: HƱtsd le a töltelĂ©ket 10 percre, hogy könnyebben kezelhetƑ legyen, Ă©s ne folyjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    2

    Tölts egy-egy teĂĄskanĂĄlnyi sajtos keverĂ©ket a gyoza lap közepĂ©re. A szĂ©leit nedvesĂ­tsd be vĂ­zzel, hajtsd fĂ©lbe, Ă©s csĂ­pd össze jĂłl zĂĄrĂłdĂł, csipkĂ©s formĂĄra. Fontos, hogy ne maradjon rĂ©s – a sajt könnyen kifolyhat sĂŒtĂ©skor.

    3

    ForrĂłsĂ­ts olajat egy tapadĂĄsmentes serpenyƑben, Ă©s helyezd bele a gyozĂĄkat. SĂŒsd Ƒket 2-3 percig, mĂ­g az aljuk ropogĂłs Ă©s aranybarna lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, azonnal fedd le, Ă©s pĂĄrold 5 percig, hogy a tĂ©szta ĂĄtpuhuljon, Ă©s a belsƑ sajt megolvadjon. EzutĂĄn sĂŒsd mĂ©g 1 percig fedƑ nĂ©lkĂŒl ropogĂłsra.

    5

    TĂĄlald friss ĂșjhagymĂĄval megszĂłrva, szĂłjaszĂłsz vagy szezĂĄmmagos mĂĄrtogatĂł kĂ­sĂ©retĂ©ben. TIPP: Egy kevĂ©s chiliolaj vagy balzsamecet jĂłl illik az olvadt sajtos Ă­zhez.