A chicharrón-t vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon.
A chicharrón-t ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy szépen meg tudjon pirulni.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add a serpenyőbe a chicharrón mellé. Pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak.
A fokhagyma hamar megéghet, ezért figyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben!
A paradicsomokat vágd fel kockákra, a zöldpaprikát pedig szeleteld fel vékony csíkokra. Tedd őket a serpenyőbe.
A friss paradicsom hozzáadásával egy gazdag, szaftos szószt kapunk, ami tökéletes kísérője a chicharrónnak.
Adj hozzá köményt, oregánót, feketeborsot, szójaszószt és egy kevés sót. Keverd össze alaposan, majd öntsd fel egy kis vízzel.
A szójaszósz ad egy kis sós ízt, így figyelj a só hozzáadására, hogy ne legyen túl sós.
Főzd az egészet lassú tűzön, amíg a paradicsom levet enged, és az ízek összeérnek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy szép szaftos legyen az étel.
Tálald a chicharrón guisado-t friss rizs vagy kukorica tortilla mellé.
A rizs vagy tortilla segít a szaftos ételt felszívni, így minden falat ínycsiklandó lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.