Chicharrón guisado tálalva friss zöldségekkel és rizs mellett

Chicharrón guisado

A chicharrón guisado egy hagyományos mexikói étel, amely a sertésbőr pörkölésére épít. A chicharrón, vagyis a sertésbőr, rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik, és gyakran használják pörkölt formájában, zöldségekkel, paradicsommal és fűszerekkel együtt. Az étel gazdag ízvilága és fűszeressége révén a mexikói konyha alapvető része. Az étel elkészítése során a zöldségek és húsok összeérnek, és egy gazdag, szaftos ételt eredményeznek. Tálalásakor friss rizs vagy tortilla ajánlott, hogy az étel minden ízét kiélvezhesd.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Chicharrón (sertéshús bőr)
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 g Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Oregano
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Feketebors
1 tk.
1 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A chicharrón-t vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon.

    A chicharrón-t ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy szépen meg tudjon pirulni.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add a serpenyőbe a chicharrón mellé. Pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma hamar megéghet, ezért figyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben!

    3

    A paradicsomokat vágd fel kockákra, a zöldpaprikát pedig szeleteld fel vékony csíkokra. Tedd őket a serpenyőbe.

    A friss paradicsom hozzáadásával egy gazdag, szaftos szószt kapunk, ami tökéletes kísérője a chicharrónnak.

    4

    Adj hozzá köményt, oregánót, feketeborsot, szójaszószt és egy kevés sót. Keverd össze alaposan, majd öntsd fel egy kis vízzel.

    A szójaszósz ad egy kis sós ízt, így figyelj a só hozzáadására, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Főzd az egészet lassú tűzön, amíg a paradicsom levet enged, és az ízek összeérnek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy szép szaftos legyen az étel.

    6

    Tálald a chicharrón guisado-t friss rizs vagy kukorica tortilla mellé.

    A rizs vagy tortilla segít a szaftos ételt felszívni, így minden falat ínycsiklandó lesz.