Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Tedd bele a csirkecombokat, és pácoljad legalább 30 percig, de legjobb, ha egy éjszakán át áll a hűtőben.
A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez. Ha teheted, hagyd a csirkét egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre őket.
Ne zsúfold tele a serpenyőt! Ha sok a csirke, inkább több részletben pirítsd, hogy egyenletesen barnuljanak.
A megmaradt olajban pirítsd meg a felaprított hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a páclét, a vizet és a barnacukrot, majd keverd össze.
Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb lángon, gyakran kevergetve pirítsd.
Helyezd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és lassú tűzön főzd őket 30-40 percig, amíg a hús puha és a szósz besűrűsödik.
A főzés során néha forgasd meg a csirkét, hogy egyenletesen főjön meg és a szósz mindenhol bevonja. Ha a szósz túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.
Tálalás előtt távolítsd el a babérleveleket, és szórj a tetejére friss borsot ízlés szerint. Párolt rizzsel kínáld.
Kínálhatsz mellé párolt zöldségeket is, például brokkolit vagy zöldbabot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.