Chicken adobo filippínó stílusban tálalva

Chicken adobo

A Chicken adobo, a filippínó konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, amely a spanyol gyarmatosítás idején vált népszerűvé. Az \'adobo\' szó spanyolul pácot jelent, amely a szójaszósz, az ecet és a fokhagyma kombinációját takarja. Ez a különleges technika nemcsak ízletes, de tartósítja is az ételt a meleg trópusi környezetben. A Chicken adobo egyszerűsége és mély ízei miatt világszerte híressé vált, és számos változata létezik. Ez az autentikus recept a hagyományos filippínó ízvilágot tükrözi, tökéletes választás bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkecomb
100 ml Szójaszósz
100 ml Ecet
6 gerezd Fokhagyma
3 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
1 db Hagyma
20 g Barnacukor
30 ml Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Tedd bele a csirkecombokat, és pácoljad legalább 30 percig, de legjobb, ha egy éjszakán át áll a hűtőben.

    A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez. Ha teheted, hagyd a csirkét egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre őket.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt! Ha sok a csirke, inkább több részletben pirítsd, hogy egyenletesen barnuljanak.

    3

    A megmaradt olajban pirítsd meg a felaprított hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a páclét, a vizet és a barnacukrot, majd keverd össze.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb lángon, gyakran kevergetve pirítsd.

    4

    Helyezd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és lassú tűzön főzd őket 30-40 percig, amíg a hús puha és a szósz besűrűsödik.

    A főzés során néha forgasd meg a csirkét, hogy egyenletesen főjön meg és a szósz mindenhol bevonja. Ha a szósz túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.

    5

    Tálalás előtt távolítsd el a babérleveleket, és szórj a tetejére friss borsot ízlés szerint. Párolt rizzsel kínáld.

    Kínálhatsz mellé párolt zöldségeket is, például brokkolit vagy zöldbabot.