A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forrósítsd fel az olajat egy mélyebb serpenyőben. Süss minden darabot aranybarnára és ropogósra. Ha készen vannak, papírtörlőn csepegtesd le őket.
A sütéshez használj elég olajat, és ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem lesznek ropogósak a tortilla darabok.
A paradicsomokat vágd negyedekre, a fokhagymát és a vöröshagymát hámozd meg. A chilit forrázd le 5 percre, majd vágd le a szárát és vedd ki a magokat. Tedd mindezt egy turmixgépbe.
A chilit mindig forrázd, hogy megpuhuljon, így könnyebb lesz krémes szószt készíteni belőle.
Turmixold össze a paradicsomot, chilit, fokhagymát és hagymát, majd sózd meg a szószt. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és főzd a szószt 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá kevés vizet vagy húslevest, hogy könnyebben bevonja a tortillát.
Add hozzá a ropogós tortilla darabokat a szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darab szószos legyen, de ne ázzon el teljesen.
Ne hagyd sokáig a szószban – akkor a legjobb, ha kívül puha, de belül még enyhén roppanós marad.
A kész chilaquiles rojos-t azonnal tálald, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Melegen a legfinomabb.
Tálalás előtt egy kis plusz sajtot is ráreszelhetsz, hogy még krémesebb legyen az élmény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.