A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd őket aranybarnára és ropogósra. Papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – így biztosan ropogósak maradnak a tortilla darabok.
A zöld paradicsomokat, chilit, fokhagymát és hagymát tedd egy edénybe, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd 10 percig, míg megpuhulnak.
A tomatillo héját távolítsd el, és alaposan mosd meg főzés előtt – ez eltávolítja a ragacsos bevonatot.
A főtt zöldségeket szűrd le, majd turmixold össze a friss petrezselyemmel és csipet sóval, amíg sima szószt kapsz. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és főzd a szószt 5-8 percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá kevés főzővizet vagy alaplevet.
Add hozzá a ropogós tortilla darabokat a zöld szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darab szószos legyen.
Ne hagyd túl sokáig a szószban – az a jó, ha kívül puha, belül még kissé ropogós.
Tálald melegen, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Azonnal fogyaszd, hogy megmaradjon a ropogós textúra.
Tálalás előtt megszórhatod egy kevés extra reszelt sajttal – még intenzívebb lesz az ízhatás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.