Chilenai empanada de membrillo, édes membrillo lekvárral töltve

Chilenai empanada de membrillo

A Chilenai Empanada de Membrillo egy hagyományos chilei étel, amely édes membrillo lekvárral készül. Eredetileg a helyi éttermekben és háztartásokban is fogyasztották, és mára az egyik legnépszerűbb desszertté vált Chilében. Az édes lekvár és a ropogós tészta kombinációja egy különleges ízélményt biztosít, amit minden korosztály szeret. A membrillo (quince) lekvár friss és különleges íze adja meg ennek az ételnek a jellegét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszt
100 g Vaj
1 db Tojás
0.5 tk.
150 ml Meleg víz
50 g Cukor
200 g Quince (membrillo) lekvár
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tészta alapját. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a vajat, majd dolgozd össze kézzel, amíg morzsás állagot kapsz.

    A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Ha túl kemény, adj hozzá egy kevés vizet, hogy összetudd gyúrni.

    2

    Add hozzá a felvert tojást és a meleg vizet, és gyúrd össze a tésztát simára. Takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.

    A tészta pihentetése fontos, hogy könnyen nyújtható legyen. Ne hagyd el ezt a lépést!

    3

    Miközben a tészta pihen, készítsd elő a tölteléket. A membrillo lekvárt tedd egy tálba, és keverd hozzá a cukrot.

    A membrillo lekvár viszonylag sűrű, ezért ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben eloszlatható legyen.

    4

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és egy kanál segítségével formázz kis kerek tésztagolyókat, majd lapítsd ki őket vékony körökre.

    A tésztát egyenletes vastagságúra nyújtsd, hogy a töltelék könnyen beleférjen, és egyenletesen süljön.

    5

    Minden tésztakorong közepére tegyél egy evőkanál membrillo lekvárt. Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit nyomd össze, hogy jól záródjon.

    Ha szeretnéd, a széleket egy villa segítségével is megnyomhatod, hogy szép mintát kapj.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd az empanadákat 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a tészta nem válik el szépen a sütés közben, ne aggódj, ez normális. Az empanadák kívül ropogósak, belül pedig édesek és zamatosak lesznek.

    7

    A kész empanadákat hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és élvezd a friss, édes tölteléket.

    A legfinomabb, ha melegen tálalod. Ha bármilyen marad, hidegen is nagyon finom!