Készítsd el a tészta alapját. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a vajat, majd dolgozd össze kézzel, amíg morzsás állagot kapsz.
A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Ha túl kemény, adj hozzá egy kevés vizet, hogy összetudd gyúrni.
Add hozzá a felvert tojást és a meleg vizet, és gyúrd össze a tésztát simára. Takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.
A tészta pihentetése fontos, hogy könnyen nyújtható legyen. Ne hagyd el ezt a lépést!
Miközben a tészta pihen, készítsd elő a tölteléket. A membrillo lekvárt tedd egy tálba, és keverd hozzá a cukrot.
A membrillo lekvár viszonylag sűrű, ezért ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben eloszlatható legyen.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és egy kanál segítségével formázz kis kerek tésztagolyókat, majd lapítsd ki őket vékony körökre.
A tésztát egyenletes vastagságúra nyújtsd, hogy a töltelék könnyen beleférjen, és egyenletesen süljön.
Minden tésztakorong közepére tegyél egy evőkanál membrillo lekvárt. Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit nyomd össze, hogy jól záródjon.
Ha szeretnéd, a széleket egy villa segítségével is megnyomhatod, hogy szép mintát kapj.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd az empanadákat 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a tészta nem válik el szépen a sütés közben, ne aggódj, ez normális. Az empanadák kívül ropogósak, belül pedig édesek és zamatosak lesznek.
A kész empanadákat hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és élvezd a friss, édes tölteléket.
A legfinomabb, ha melegen tálalod. Ha bármilyen marad, hidegen is nagyon finom!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.