Chilenai empanada de pescado, gazdag halas töltelékkel, ropogós sörös tésztában

Chilenai Empanada de Pescado

A Chilenai Empanada de Pescado egy hagyományos chileni étel, amelyet eredetileg halászközösségek készítettek, hogy tápláló és könnyen fogyasztható ételt biztosítsanak a nap végén. A sörös tészta egy különleges változat, amely különleges ízt és textúrát ad az empanadának. Az étel a chileni konyha egyik népszerű fogása, amely gyorsan elkészíthető és gazdag ízvilággal rendelkezik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehérhal filé (pl. tőkehal vagy tengeri sügér)
1 db Hagyma
1 db Paprika
3 gerezd Fokhagyma
2 db Kemény tojás
2 ek. Olívaolaj
100 ml Kókusztej
500 ml Olaj (sütéshez)
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 csomag Leveles tészta
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat kockázd fel kisebb darabokra, és ízesítsd sóval, borssal. Tedd félre.

    Ha friss halat használsz, ügyelj arra, hogy jól megpuhuljon, és ne legyen túl száraz a töltelékben.

    2

    A hagymát és paprikát apróra vágd, majd a fokhagymát is zúzd össze. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a zöldségeket, amíg puhák és illatosak lesznek.

    A fokhagyma pirítása segít intenzívebbé tenni az ízeket, így különösen fontos, hogy alacsony lángon pirítsd.

    3

    Add hozzá a felkockázott halat a zöldségekhez, és öntsd rá a kókusztejet. Főzd 5-10 percig, amíg a hal teljesen átpuhul.

    A kókusztej gazdag ízt ad az empanadának, és segít a hal megpuhulásában is.

    4

    A tojásokat főzd meg keményre, majd apróra vágd fel. Add a főtt tojásokat a halas keverékhez, majd keverd össze az egészet.

    A kemény tojás fűszerességet és gazdag textúrát ad a tölteléknek, ami tökéletesen illik a halhoz.

    5

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd fel négy egyenlő részre. Minden tésztadarabra helyezz egy adag halas tölteléket, majd hajtsd félbe, és nyomd össze a széleket.

    A tészta széleit villával is összenyomhatod, hogy biztosan záródjon és ne jöjjön ki a töltelék.

    6

    A kész empanadákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A sütés előtt mindig ellenőrizd, hogy az olaj kellően forró-e, különben a tészta felveheti a felesleges olajat.