A halat kockázd fel kisebb darabokra, és ízesítsd sóval, borssal. Tedd félre.
Ha friss halat használsz, ügyelj arra, hogy jól megpuhuljon, és ne legyen túl száraz a töltelékben.
A hagymát és paprikát apróra vágd, majd a fokhagymát is zúzd össze. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a zöldségeket, amíg puhák és illatosak lesznek.
A fokhagyma pirítása segít intenzívebbé tenni az ízeket, így különösen fontos, hogy alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a felkockázott halat a zöldségekhez, és öntsd rá a kókusztejet. Főzd 5-10 percig, amíg a hal teljesen átpuhul.
A kókusztej gazdag ízt ad az empanadának, és segít a hal megpuhulásában is.
A tojásokat főzd meg keményre, majd apróra vágd fel. Add a főtt tojásokat a halas keverékhez, majd keverd össze az egészet.
A kemény tojás fűszerességet és gazdag textúrát ad a tölteléknek, ami tökéletesen illik a halhoz.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd fel négy egyenlő részre. Minden tésztadarabra helyezz egy adag halas tölteléket, majd hajtsd félbe, és nyomd össze a széleket.
A tészta széleit villával is összenyomhatod, hogy biztosan záródjon és ne jöjjön ki a töltelék.
A kész empanadákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütés előtt mindig ellenőrizd, hogy az olaj kellően forró-e, különben a tészta felveheti a felesleges olajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.