Chili-s Nikujaga burgonyával és marhahússal tálalva

Chili-s Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelyet húsos ragu formájában készítenek, gyakran burgonyával és hagymával. Eredetileg a japán háztartásokban készült, mint könnyen elkészíthető és tápláló étel, de a modern verziók már gyakran tartalmaznak fűszeres összetevőket is, mint a chili paprika. Az étel az egyszerűségében rejlik, hiszen mindössze néhány alapanyagról van szó, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darabolva, pl. lapocka vagy más lassú főzésre alkalmas hús)
4 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 ek. Mirin
1 cm Ginger (friss gyömbér)
500 ml Húsleves alaplé
1 ek. Szezámmag (opcionális, díszítéshez)
1 csokor Friss koriander (opcionális, díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra. A burgonyát hámozd meg, és szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha a hús túl vastag, akkor lassabban fog átsülni, ezért vágd vékonyabbra, hogy gyorsabban főjön.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg a marhahúst minden oldalán, amíg barna nem lesz. Ezután tedd félre.

    A hús pirítása előtt mindig érdemes megszárítani egy papírtörlővel, hogy jobban megpiruljon.

    3

    A serpenyőben, amiben a hús sült, pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a chili paprikát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A chili paprikát szeletelve add hozzá, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted a nagyon erős ízeket.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, a mirint, a cukrot, és egy kevés reszelt gyömbért. Keverd össze alaposan, majd öntsd hozzá a húsleves alaplét.

    A gyömbér frissessége különleges ízt ad, de ne tedd túl sokat, mert dominálhatja a többi ízt.

    5

    Tedd vissza a húst a serpenyőbe, és add hozzá a burgonyát. Fedd le, és főzd 30-40 percig, amíg a burgonya megpuhul, és a hús teljesen átsül.

    A burgonyát ne vágd túl vékonyra, mert főzés közben széteshet, és nem ad megfelelő textúrát.

    6

    Amikor elkészült, tálald a Nikujagát egy tálra, és szórd meg szezámmaggal vagy friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A szezámmag és koriander frissességet ad a tálhoz, és egy extra ízélményt kínál.