A darált marhahúst keverd össze a sóval, borssal és chiliporral. Formázz négy egyforma pogácsát.
A húst ne gyúrd túl, mert kemény lesz a végeredmény. A chilipor mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak. A sütés végén helyezz rájuk egy szelet füstölt sajtot, és hagyd, hogy ráolvadjon.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús kérget kapjon, de ne égjen meg. A sajtot közvetlenül a sütés vége előtt tedd rá, hogy szépen megolvadjon.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket pirítás előtt megkenheted egy kis vajjal vagy olívaolajjal a még finomabb ízért.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, vöröshagymát, és készítsd elő a jégsalátát.
A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a füstölt sajtos húspogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot, hagymát és a jalapeño szeleteket. Kanalazz rá egy kevés majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.
A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például chipotle majonézt vagy avokádókrémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.