Chilis-csokoládés gofri étcsokoládéval és chilivel

Chilis-Csokoládés Gofri

A chilis-csokoládés gofri egy igazán különleges és izgalmas változata a klasszikus gofrinak. Az édes csokoládé és a csípős chili tökéletes egyensúlyt alkot, amely egyedülálló ízélményt nyújt. A csokoládé és a chili kombinációját már az aztékok is ismerték, és azóta is népszerű fűszerezési mód a csokoládés desszertekben. Ebben a receptben az étcsokoládé mély íze és az enyhén csípős chili teszi igazán különlegessé ezt a gofrit. Ha szereted az egyedi, fűszeres csokoládés édességeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
20 g Kakaópor
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Őrölt chili
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
50 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az étcsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, legalább 70%-os kakaótartalommal, az intenzívebb íz érdekében.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, az őrölt chilit és a csipet sót.

    Az őrölt chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg a tésztát, mielőtt többet adnál hozzá.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    Óvatosan forgasd bele az apróra vágott étcsokoládét, hogy minden falatba jusson belőle.

    A csokoládét finoman forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarnára sült.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A gofrit ne hagyd a gofrisütőben hűlni, mert bepárásodik és elveszíti a ropogósságát.

    9

    Tálald frissen étcsokoládéöntettel meglocsolva, és szórd meg egy kevés extra chilivel vagy csokoládé darabokkal a tetejét.

    A chilis-csokoládés gofri frissen a legfinomabb. Kínálhatsz mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.