Chilis satay, grillezett csirke nyársak chiliszósz pácban

Chilis Satay

A chilis satay egy ínycsiklandó étel, amely a csirke és a chiliszósz kombinációján alapul. A pácban lévő kókusztej és fűszerek segítenek a csirke omlóságának megőrzésében, miközben a chiliszósz pikánssága valóban felpezsdíti az ételt. Ez az étel ideális választás egy gyors, mégis gazdag ízélményt kereső étkezéshez, különösen grillezéskor. A pácban marinált csirke gyorsan elkészíthető, és a fűszerek intenzív ízvilága minden falatot egyedivé tesz. Ha szeretnéd, a pácba egy kis extra chili is kerülhet, hogy még fokozd a csirke pikáns jellegét.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
2 ek. Chiliszósz
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy kellemes, intenzív ízt adni a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a chiliszószt, kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A pácot ízesítheted extra chiliszószal is, ha még pikánsabbá szeretnéd tenni!

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    Minél tovább marinálod a csirkét, annál jobban átveszi az ízeket.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert akkor kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!