A garnélarákot tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a fejüket és a héjat. Mosd meg alaposan és tedd félre.
A garnélarákok hámozása könnyebbé válik, ha azokat egy kicsit sós vízben áztatod, így a héjat könnyebben le tudod húzni.
A hagymát apróra vágd fel, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le.
Ha gyorsabb munkát szeretnél, használj egy aprítógépet, hogy egyenletesebbek legyenek a darabok.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. Tedd bele a felaprított hagymát, és pirítsd üvegesre, kb. 5-7 perc alatt.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mivel az keserű ízt adhat az ételnek. Ha szükséges, vegyél alacsonyabb lángot.
Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a friss chilit (ha szereted a csípőset), majd keverd jól össze. Pirítsd tovább 2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
A chili mennyisége az egyéni ízléstől függ. Ha nem szeretnéd túl csípősre, egy kis részét eltávolíthatod a főzés előtt.
Most add hozzá a curry port és a kurkumát, majd keverd alaposan össze. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A curry por és kurkuma együttesen erőteljes ízeket adnak, és segítenek gazdagítani az ételt.
Öntsd hozzá a kókusztejet, keverd össze, és hozd felforrni. Ezután csökkentsd a hőt, és hagyd főzni, amíg a szósz kissé sűrűsödik, kb. 10 percig.
Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kis víz hozzáadásával hígíthatod.
Amikor a szósz elérte a kívánt állagot, tedd bele a garnélarákokat. Főzd őket a szószban 5-7 percig, amíg rózsaszínűek lesznek, de ne főzd túl őket, hogy ne legyenek rágósak.
A garnélarák gyorsan elkészül, ha túlfőzöd, akkor keménnyé válik, ezért mindig figyelj a főzési időre!
Ha elkészült, ízesítsd sóval és friss citromlével. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.
A koriander frissessége és citrusos íze remekül illik a kókusztejes garnélához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.