Chingri bhuna kókusztejjel tálalva, friss korianderrel és garnélarákokkal.

Chingri bhuna kókusztejjel

A Chingri bhuna egy népszerű indiai étel, amelynek története az indiai régiók gazdag fűszeres konyhájába nyúlik vissza. Az étel főszereplője a friss garnélarák, amelyet a hagyományos indiai curry fűszerekkel és kókusztejjel párosítanak. Az étel különleges gazdag ízvilága és sűrű, krémes szósza miatt kiváló választás családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre. A kókusztej és a curry kombinációja adja a fogás jellegzetes ízét, míg a friss koriander és a citromlé egy frissítő, citrusos ízt ad hozzá. Ha szereted a fűszeres indiai ételeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ág Cilantro (koriander)
1 db Piros chili
1 ek. Curry por
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
2 ek. Olaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a fejüket és a héjat. Mosd meg alaposan és tedd félre.

    A garnélarákok hámozása könnyebbé válik, ha azokat egy kicsit sós vízben áztatod, így a héjat könnyebben le tudod húzni.

    2

    A hagymát apróra vágd fel, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le.

    Ha gyorsabb munkát szeretnél, használj egy aprítógépet, hogy egyenletesebbek legyenek a darabok.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. Tedd bele a felaprított hagymát, és pirítsd üvegesre, kb. 5-7 perc alatt.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mivel az keserű ízt adhat az ételnek. Ha szükséges, vegyél alacsonyabb lángot.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a friss chilit (ha szereted a csípőset), majd keverd jól össze. Pirítsd tovább 2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A chili mennyisége az egyéni ízléstől függ. Ha nem szeretnéd túl csípősre, egy kis részét eltávolíthatod a főzés előtt.

    5

    Most add hozzá a curry port és a kurkumát, majd keverd alaposan össze. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A curry por és kurkuma együttesen erőteljes ízeket adnak, és segítenek gazdagítani az ételt.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, keverd össze, és hozd felforrni. Ezután csökkentsd a hőt, és hagyd főzni, amíg a szósz kissé sűrűsödik, kb. 10 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kis víz hozzáadásával hígíthatod.

    7

    Amikor a szósz elérte a kívánt állagot, tedd bele a garnélarákokat. Főzd őket a szószban 5-7 percig, amíg rózsaszínűek lesznek, de ne főzd túl őket, hogy ne legyenek rágósak.

    A garnélarák gyorsan elkészül, ha túlfőzöd, akkor keménnyé válik, ezért mindig figyelj a főzési időre!

    8

    Ha elkészült, ízesítsd sóval és friss citromlével. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.

    A koriander frissessége és citrusos íze remekül illik a kókusztejes garnélához.