Chirashi főtt tojással friss lazaccal, avokádóval és szójaszósszal tálalva

Chirashi főtt tojással

A chirashi egy tradicionális japán étel, amely a sushi alapjaira épít. A főtt tojással készült változatot gyakran tálalják éttermekben, mivel egyszerű és gyorsan elkészíthető, miközben változatos ízeket kínál. A friss lazac, az avokádó és a tojás tökéletes kombinációt alkot, ami a japán étkezési kultúrában a frissességet és a tiszta ízeket szimbolizálja. A szójaszósz és wasabi hozzáadása lehetőséget ad arra, hogy az ételt egyedivé formáld, miközben hűen tükrözi a japán gasztronómiai hagyományokat.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
2 db Főtt tojás
150 g Friss lazac filé
1 db Avokádó
2 ek. Sójavas
1 ek. Szezámmag
1 lap Nori (szárított tengeri alga)
1 csipet Wasabi
2 ek. Sushi ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezt követően főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint. Miután kész, keverd el sushi ecettel, és hagyd hűlni.

    A rizs megfelelő állaga kulcsfontosságú – ne főzd túl, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    2

    Főzd meg a tojásokat 8-10 percig, majd hámozd meg őket és vágd fel vékony szeletekre.

    Ha a tojást túl sokáig főzöd, a sárgája száraz lesz, így a legjobb, ha pontosan betartod az időt.

    3

    Az avokádót vágd fel vékony szeletekre, és a lazacot is darabold fel, ügyelve arra, hogy friss és minőségi alapanyagot válassz.

    Az avokádókat érdemes éretten választani, hogy krémes állagúak legyenek, és könnyen szeletelhetők.

    4

    Készíts elő egy tálat, és az aljára halmozd a sushi rizst. Rendezd el rajta a tojás, lazac, avokádó szeleteket, majd szórd meg szezámmaggal és egy kevés darabokra tépett norival.

    A tálalásnál figyelj arra, hogy a színek szépen harmonizáljanak, és a különböző textúrák jól érvényesüljenek.

    5

    Tálalás előtt locsold meg egy kis szójaszósszal, és ha szereted, egy kevés wasabit is kínálhatsz mellé.

    A szójaszószt ne öntsd túl, hogy ne nyomja el az étel finom ízeit.