A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezt követően főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint. Miután kész, keverd el sushi ecettel, és hagyd hűlni.
A rizs megfelelő állaga kulcsfontosságú – ne főzd túl, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
Főzd meg a tojásokat 8-10 percig, majd hámozd meg őket és vágd fel vékony szeletekre.
Ha a tojást túl sokáig főzöd, a sárgája száraz lesz, így a legjobb, ha pontosan betartod az időt.
Az avokádót vágd fel vékony szeletekre, és a lazacot is darabold fel, ügyelve arra, hogy friss és minőségi alapanyagot válassz.
Az avokádókat érdemes éretten választani, hogy krémes állagúak legyenek, és könnyen szeletelhetők.
Készíts elő egy tálat, és az aljára halmozd a sushi rizst. Rendezd el rajta a tojás, lazac, avokádó szeleteket, majd szórd meg szezámmaggal és egy kevés darabokra tépett norival.
A tálalásnál figyelj arra, hogy a színek szépen harmonizáljanak, és a különböző textúrák jól érvényesüljenek.
Tálalás előtt locsold meg egy kis szójaszósszal, és ha szereted, egy kevés wasabit is kínálhatsz mellé.
A szójaszószt ne öntsd túl, hogy ne nyomja el az étel finom ízeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.