Chirashizushi garnélával, avokádóval és szezámmaggal tálalva

Chirashizushi garnélával

A chirashizushi egy japán étel, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakkor. Az étel szó szerint azt jelenti, hogy \'szétszórt sushi\', mivel az összes hozzávalót egy tálban tálalják. A garnéla és a friss zöldségek finom ízt és színt adnak a rizshez, miközben a nori lapok és a szezámmag kiemelik a textúráját. A chirashizushi könnyű, de laktató étel, amely tökéletes választás egy friss és egészséges étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
200 g Garnéla
2 ek. Soya szósz
3 ek. Rice vinegar
1 tk. Cukor
1 tk. Wasabi
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
1 db Főtt tojás
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizst ne öblítsd túl erősen, mert a rizsszemek könnyen eltörhetnek. A rizs állaga alapvetően meghatározza az étel textúráját.

    2

    Miután megfőtt, keverd össze a rizsecettel, cukorral és egy csipet sóval. Hagyd, hogy a rizs szobahőmérsékletre hűljön le, amíg az ízek összeérnek.

    A rizsecet adja meg az étel savanykás ízét, ami jól kiegészíti a garnélát és az avokádót.

    3

    A garnélákat hámozd meg és főzd meg forró vízben 3-4 percig, amíg rózsaszínűek és átsültek. Hagyd őket lehűlni.

    Ne főzd túl a garnélát, mert akkor kemények és rágósak lesznek. Egyesek nyersen is szeretik, így friss garnélát is használhatsz.

    4

    Az avokádót hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre. A főtt tojást vágd vékony szeletekre.

    Az avokádó legyen érett, de ne túlérett, hogy ne legyen pépes.

    5

    A Nori lapot vágd vékony csíkokra. Készítsd el a rizs alapot a tálalóedénybe, és díszítsd garnélával, avokádóval, főtt tojással, szezámmaggal és Nori csíkokkal.

    A nori lapokat könnyedén elhelyezheted a rizs tetején, hogy szép színt és ízt adjon az ételnek.

    6

    Tálald a chirashizushit wasabival és szójaszósszal. Az ételt frissen tálalva a legfinomabb.

    A wasabi és szójaszósz kísérőként tökéletesen kiegészíti az ízeket, de ha szereted a csípőset, akkor még több wasabit is tehetsz rá.