A sushi rizst öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
A rizst ne öblítsd túl erősen, mert a rizsszemek könnyen eltörhetnek. A rizs állaga alapvetően meghatározza az étel textúráját.
Miután megfőtt, keverd össze a rizsecettel, cukorral és egy csipet sóval. Hagyd, hogy a rizs szobahőmérsékletre hűljön le, amíg az ízek összeérnek.
A rizsecet adja meg az étel savanykás ízét, ami jól kiegészíti a garnélát és az avokádót.
A garnélákat hámozd meg és főzd meg forró vízben 3-4 percig, amíg rózsaszínűek és átsültek. Hagyd őket lehűlni.
Ne főzd túl a garnélát, mert akkor kemények és rágósak lesznek. Egyesek nyersen is szeretik, így friss garnélát is használhatsz.
Az avokádót hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre. A főtt tojást vágd vékony szeletekre.
Az avokádó legyen érett, de ne túlérett, hogy ne legyen pépes.
A Nori lapot vágd vékony csíkokra. Készítsd el a rizs alapot a tálalóedénybe, és díszítsd garnélával, avokádóval, főtt tojással, szezámmaggal és Nori csíkokkal.
A nori lapokat könnyedén elhelyezheted a rizs tetején, hogy szép színt és ízt adjon az ételnek.
Tálald a chirashizushit wasabival és szójaszósszal. Az ételt frissen tálalva a legfinomabb.
A wasabi és szójaszósz kísérőként tökéletesen kiegészíti az ízeket, de ha szereted a csípőset, akkor még több wasabit is tehetsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.