Chirashizushi tamagóval, friss zöldségekkel és halakkal tálalva

Chirashizushi tamagóval

A Chirashizushi, más néven \"szórt sushi\", egy tradicionális japán étel, amelyben a rizst és a különböző feltéteket tálban szervírozzák. Ez a könnyed, de ínycsiklandó étel lehetőséget ad a sushi különböző feltéteinek kombinálására, mint a friss halak, tamagó (tojás omlett) és különböző zöldségek, mint uborka és avokádó. Az étel tökéletes választás, ha gyors, de ínycsiklandó japán ételt szeretnél készíteni, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sushi rizs
3 ek. Rizs ecet
2 ek. Cukor
1 tk.
2 db Tamagó (tojás omlett)
150 g Friss hal (tetszés szerint, pl. lazac, tonhal)
2 lap Nori (tengeri alga)
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a sushi rizshez megfelelően.

    A rizst öblítsd le több vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen ragacsos.

    2

    Miután a rizs elkészült, keverd össze a rizs ecetet, cukrot és sót, majd add hozzá a rizshez, és hagyd kihűlni.

    A rizs ecetes keveréke adja a sushi rizs alapízt, amelyet mindig frissen készíts.

    3

    Készítsd el a tamagót: verj fel 2 tojást, adj hozzá egy csipet sót, majd öntsd a keveréket egy serpenyőbe. Alacsony lángon süsd ki az omlettet, és minden egyes réteg után hajtsd össze a széleit.

    A tamagó alapja a vékony omlett, amit ügyesen kell rétegezni, hogy szép és aranybarna legyen.

    4

    A halat (pl. lazac vagy tonhal) vékony szeletekre vágd, és az uborkát, avokádót is szeleteld fel vékonyan.

    A friss halak kiválasztásakor ügyelj arra, hogy mindig friss és jó minőségű legyen.

    5

    Készítsd elő a sushitálat: egy tálba helyezd a rizst, és igazítsd el simán. Tálald rajta a szeletelt halakat, tamagót, uborkát és avokádót.

    A rizst ne tedd túl szorosra, hogy ne törjön össze, amikor rárakod a feltéteket.

    6

    Szórd meg a szezámmaggal és tálald az elkészült chirashizushit az asztalon.

    A szezámmag hozzáadása nemcsak ízben gazdagítja a sushit, hanem szép textúrát is ad.