A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a sushi rizshez megfelelően.
A rizst öblítsd le több vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen ragacsos.
Miután a rizs elkészült, keverd össze a rizs ecetet, cukrot és sót, majd add hozzá a rizshez, és hagyd kihűlni.
A rizs ecetes keveréke adja a sushi rizs alapízt, amelyet mindig frissen készíts.
Készítsd el a tamagót: verj fel 2 tojást, adj hozzá egy csipet sót, majd öntsd a keveréket egy serpenyőbe. Alacsony lángon süsd ki az omlettet, és minden egyes réteg után hajtsd össze a széleit.
A tamagó alapja a vékony omlett, amit ügyesen kell rétegezni, hogy szép és aranybarna legyen.
A halat (pl. lazac vagy tonhal) vékony szeletekre vágd, és az uborkát, avokádót is szeleteld fel vékonyan.
A friss halak kiválasztásakor ügyelj arra, hogy mindig friss és jó minőségű legyen.
Készítsd elő a sushitálat: egy tálba helyezd a rizst, és igazítsd el simán. Tálald rajta a szeletelt halakat, tamagót, uborkát és avokádót.
A rizst ne tedd túl szorosra, hogy ne törjön össze, amikor rárakod a feltéteket.
Szórd meg a szezámmaggal és tálald az elkészült chirashizushit az asztalon.
A szezámmag hozzáadása nemcsak ízben gazdagítja a sushit, hanem szép textúrát is ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.