A chistorra kolbászt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Ez segít, hogy egyenletesebben süljenek meg.
Ha túl hideg a kolbász, akkor a külső része túl gyorsan megsülhet, miközben a belseje nyers marad.
Melegítsd elő a grillt vagy a parazsat közepes hőmérsékletre. Kenj meg egy kis olívaolajat a grillrácsra, hogy ne tapadjon rá a kolbász.
A grill felületét mindenképp jól olajozd meg, így könnyen elkerülheted, hogy a kolbász rátapadjon.
A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd. A citromot vágd félbe.
A fokhagymát frissen, aprítva tedd a grillre, hogy kiadja az ízét anélkül, hogy túl fűszeres lenne.
Helyezd a chistorra kolbászokat a grillre, és süsd őket 10-12 percig, időnként megfordítva. Ügyelj arra, hogy a kolbászok ne égjenek meg, és egyenletesen süljenek.
A kolbászok külső rétege akkor lesz igazán ropogós, ha a grillt nem túl magas hőmérsékletre állítod.
Grill közben, ha szeretnéd, facsard rá a citrom levét a kolbászokra, hogy friss, savanykás ízt adj neki.
A citromlé segít kiemelni a kolbász gazdag ízét, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a fűszeres ízeket.
Amikor a kolbászok szépen megsültek, vedd le őket a grillről, és szórd meg egy csipet sóval és fekete borssal.
A frissen őrölt fekete bors különleges ízt ad a kolbásznak, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.