Chistorra con queso, spanyol kolbász cheddar sajttal

Chistorra con queso

A Chistorra con queso egy hagyományos spanyol étel, amely tökéletes kombinációja a fűszeres kolbásznak és a krémes sajtnak. A chistorra kolbász a spanyol konyha egyik alapétele, amelyet gyakran tálalnak különböző formákban. A sajt hozzáadása nemcsak gazdagítja az ízeket, hanem a textúrát is krémesebbé teszi. Az étel gyorsan elkészíthető, és igazi ínycsiklandó fogás baráti összejövetelekre vagy akár egy könnyű vacsorához.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Chistorra kolbász
100 g Cheddar sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chistorra kolbászt vágd kisebb darabokra vagy hagyd egészben, ahogy szeretnéd.

    Ha kisebb darabokra vágod a kolbászt, gyorsabban átsül, és a fűszerek jobban átjárják.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a chistorra kolbászt. Süssük közepes hőmérsékleten, hogy a kolbász egyenletesen átsüljön.

    A kolbász zsírt enged, így nem szükséges sok olajat használni. Ha túl zsíros, leöntheted a felesleget.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a serpenyőben lévő kolbászhoz. Pirítsd őket együtt 1-2 percig.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    A reszelt cheddar sajtot szórd a kolbászra, és folytasd a sütést, amíg a sajt megolvad és buborékolni kezd.

    A sajt gyorsan megolvad, ezért figyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy ne veszítse el a krémes állagát.

    5

    Tálald a chistorra con queso-t friss petrezselyemmel megszórva, és azonnal fogyaszd.

    A petrezselyem friss ízt ad, és szép színt is biztosít az ételnek.