Készítsd elő a hozzávalókat: a vanília fagylaltot tedd ki egy tálra, hogy picit lágyuljon, és a pörkölt diót aprítsd fel kisebb darabokra.
Ne hagyd túl sokáig a fagylaltot szobahőmérsékleten, mert teljesen megolvad és nehéz lesz vele dolgozni.
A tejcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Amint felolvadt, add hozzá a cukrot, hogy sima, édes csokoládét kapj.
A mikrohullámú sütőben olvasztáskor figyelj, hogy ne égesd meg a csokoládét. Rövid időközönként (30 másodperc) keverd meg.
A taco héjat óvatosan töltsd meg a lágyított vanília fagylalttal, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el.
Ha a taco héjak törékenyek, melegítsd őket egy kicsit sütőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.
Mártsd a fagylaltos tacókat az olvasztott csokoládéba, hogy a csokoládé bevonja a taco héját.
A csokoládét egy magasabb pohárban vagy tálban könnyebb használni a mártáshoz.
Szórj rá apróra vágott pörkölt diót, hogy extra ízt és ropogósságot adjon a desszertnek.
A dió helyett használhatsz más feltéteket is, például kókuszreszeléket, színes cukorkákat vagy aprított kekszet.
Helyezd a kész choco tacókat egy tálcára, és tedd őket a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a fagylalt fagyott maradjon.
A tálcát béleld ki sütőpapírral, hogy a tacók ne ragadjanak le.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.