Choco Taco tálalva

Choco Taco

A Choco Taco egy amerikai étteremlánc, a Taco Bell híres édessége, amely gyorsan világszerte elterjedt. Az édesség alapja egy ropogós taco héj, amelyet vanília fagylalttal töltenek meg, majd csokoládéba mártják. A desszert egyedi kombinációja a fagylalt és a csokoládé ízének, míg a dió ad extra textúrát és ízt. A Choco Taco könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás családi összejövetelekre vagy nyári partikra, amikor egy hűsítő és szórakoztató desszertre van szükség.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Taco héj
400 g Vanília fagylalt
150 g Tejcsokoládé
50 g Pörkölt dió
30 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a vanília fagylaltot tedd ki egy tálra, hogy picit lágyuljon, és a pörkölt diót aprítsd fel kisebb darabokra.

    Ne hagyd túl sokáig a fagylaltot szobahőmérsékleten, mert teljesen megolvad és nehéz lesz vele dolgozni.

    2

    A tejcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Amint felolvadt, add hozzá a cukrot, hogy sima, édes csokoládét kapj.

    A mikrohullámú sütőben olvasztáskor figyelj, hogy ne égesd meg a csokoládét. Rövid időközönként (30 másodperc) keverd meg.

    3

    A taco héjat óvatosan töltsd meg a lágyított vanília fagylalttal, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el.

    Ha a taco héjak törékenyek, melegítsd őket egy kicsit sütőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    4

    Mártsd a fagylaltos tacókat az olvasztott csokoládéba, hogy a csokoládé bevonja a taco héját.

    A csokoládét egy magasabb pohárban vagy tálban könnyebb használni a mártáshoz.

    5

    Szórj rá apróra vágott pörkölt diót, hogy extra ízt és ropogósságot adjon a desszertnek.

    A dió helyett használhatsz más feltéteket is, például kókuszreszeléket, színes cukorkákat vagy aprított kekszet.

    6

    Helyezd a kész choco tacókat egy tálcára, és tedd őket a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a fagylalt fagyott maradjon.

    A tálcát béleld ki sütőpapírral, hogy a tacók ne ragadjanak le.