ChorizĂłs rizs tĂĄlalva

ChorizĂłs rizs

A chorizĂłs rizs egy klasszikus spanyol egytĂĄlĂ©tel, amely a fĂŒstölt fƱszerek Ă©s a fƱszeres kolbĂĄsz intenzĂ­v Ă­zĂ©vel hĂłdĂ­t. A chorizo SpanyolorszĂĄg egyik legismertebb kolbĂĄszfajtĂĄja, amelyet paprika Ă©s fokhagyma gazdagĂ­t. KĂ©pzeld el, ahogy a pirulĂł chorizo illata betölti a konyhĂĄt, miközben a rizs fokozatosan ĂĄtveszi a fƱszeres aromĂĄkat. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors Ă©s tartalmas vacsorĂĄhoz, amely garantĂĄltan feldobja az Ă©tkezĂ©seket!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Jázmin rizs
⭕ 200 g Chorizo kolbász
⭕ 600 ml Víz
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Pirospaprika
⭕ 50 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. FĂŒstölt fƱszerpaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 10 g Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd ĂĄt hideg vĂ­zben, hogy eltĂĄvolĂ­tsd rĂłla a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt. Ez segĂ­t abban, hogy a rizs pergƑsebb legyen.

    Addig mosd a rizst, amĂ­g a vĂ­z teljesen tiszta nem lesz, Ă­gy biztos lehetsz benne, hogy eltĂĄvolĂ­tottad a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt.

    2

    A chorizo kolbåszt karikåzd fel vékony szeletekre. Aprítsd fel a vöröshagymåt, fokhagymåt és a pirospaprikåt, a petrezselymet vågd finomra.

    A chorizo kolbåsz vastagsåga befolyåsolja az étel ízét. A vékony szeletek jobban kiengedik a fƱszeres ízeket.

    3

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben hevĂ­ts fel olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a chorizo szeleteket. PirĂ­tsd 3-4 percig, hogy kiengedje a fƱszeres zsĂ­rjĂĄt.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a chorizĂłt, mert akkor kiszĂĄrad Ă©s kemĂ©ny lesz.

    4

    Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd ĂŒvegesre 3-4 perc alatt. EzutĂĄn add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a pirospaprikĂĄt, majd pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2 percig.

    A vöröshagymĂĄt ĂŒvegesre kell pirĂ­tani, hogy Ă©desebb Ă­zt adjon az Ă©telnek. A fokhagymĂĄt Ă©s a pirospaprikĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghetnek.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, keverd össze, Ă©s fƑzd 2 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A paradicsompĂŒrĂ© mĂ©lyebb Ă­zt ad az Ă©telnek. Ha nincs otthon paradicsompĂŒrĂ©, hasznĂĄlhatsz helyette aprĂ­tott paradicsomot.

    6

    Tedd a serpenyƑbe a rizst, Ă©s keverd jĂłl el, hogy ĂĄtvegye a fƱszeres alap Ă­zeit.

    A rizst alaposan keverd össze a fƱszeres alappal, hogy minden szeme åtvegye az ízeket.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, add hozzĂĄ a sĂłt, fekete borsot Ă©s fĂŒstölt fƱszerpaprikĂĄt. Keverd meg egyszer, majd fedd le a lĂĄbost, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon kb. 15 percig.

    A vĂ­z mennyisĂ©ge fontos a rizs ĂĄllaga szempontjĂĄbĂłl. Ha tĂșl sok a vĂ­z, a rizs ragacsos lesz, ha tĂșl kevĂ©s, akkor szĂĄraz.

    8

    Kapcsold le a hƑt, Ă©s hagyd a rizst fedƑ alatt tovĂĄbbi 10 percig pihenni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihentetés alatt a rizs felszívja a maradék vizet, és az ízek jobban összeérnek.

    9

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tålald melegen.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.