A rizst alaposan mosd ĂĄt hideg vĂzben, hogy eltĂĄvolĂtsd rĂłla a felesleges kemĂ©nyĂtĆt. Ez segĂt abban, hogy a rizs pergĆsebb legyen.
Addig mosd a rizst, amĂg a vĂz teljesen tiszta nem lesz, Ăgy biztos lehetsz benne, hogy eltĂĄvolĂtottad a felesleges kemĂ©nyĂtĆt.
A chorizo kolbĂĄszt karikĂĄzd fel vĂ©kony szeletekre. AprĂtsd fel a vöröshagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s a pirospaprikĂĄt, a petrezselymet vĂĄgd finomra.
A chorizo kolbĂĄsz vastagsĂĄga befolyĂĄsolja az Ă©tel ĂzĂ©t. A vĂ©kony szeletek jobban kiengedik a fƱszeres Ăzeket.
Egy közepes mĂ©retƱ serpenyĆben hevĂts fel olĂvaolajat, majd add hozzĂĄ a chorizo szeleteket. PirĂtsd 3-4 percig, hogy kiengedje a fƱszeres zsĂrjĂĄt.
Ne pirĂtsd tĂșl a chorizĂłt, mert akkor kiszĂĄrad Ă©s kemĂ©ny lesz.
Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd ĂŒvegesre 3-4 perc alatt. EzutĂĄn add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a pirospaprikĂĄt, majd pirĂtsd tovĂĄbbi 2 percig.
A vöröshagymĂĄt ĂŒvegesre kell pirĂtani, hogy Ă©desebb Ăzt adjon az Ă©telnek. A fokhagymĂĄt Ă©s a pirospaprikĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert megĂ©ghetnek.
Ăntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, keverd össze, Ă©s fĆzd 2 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A paradicsompĂŒrĂ© mĂ©lyebb Ăzt ad az Ă©telnek. Ha nincs otthon paradicsompĂŒrĂ©, hasznĂĄlhatsz helyette aprĂtott paradicsomot.
Tedd a serpenyĆbe a rizst, Ă©s keverd jĂłl el, hogy ĂĄtvegye a fƱszeres alap Ăzeit.
A rizst alaposan keverd össze a fƱszeres alappal, hogy minden szeme ĂĄtvegye az Ăzeket.
Ăntsd hozzĂĄ a vizet, add hozzĂĄ a sĂłt, fekete borsot Ă©s fĂŒstölt fƱszerpaprikĂĄt. Keverd meg egyszer, majd fedd le a lĂĄbost, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon kb. 15 percig.
A vĂz mennyisĂ©ge fontos a rizs ĂĄllaga szempontjĂĄbĂłl. Ha tĂșl sok a vĂz, a rizs ragacsos lesz, ha tĂșl kevĂ©s, akkor szĂĄraz.
Kapcsold le a hĆt, Ă©s hagyd a rizst fedĆ alatt tovĂĄbbi 10 percig pihenni, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s alatt a rizs felszĂvja a maradĂ©k vizet, Ă©s az Ăzek jobban összeĂ©rnek.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és tålald melegen.
A petrezselyem frissessĂ©get Ă©s szĂnt ad az Ă©telnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.