Egy közepes lábasban forrald fel a vizet, adj hozzá egy csipet sót és cukrot. Ha felforrt, vedd le a tűzről, és keverd bele a lisztet.
Fontos, hogy a tészta ne legyen túl folyós, hanem formázható állagot kapjon.
Hagyd egy kicsit hűlni a tésztát, majd add hozzá a tojásokat és jól dolgozd el, amíg sima tésztát nem kapsz.
A tészta akkor jó, ha könnyen formálható, de nem túl lágy.
Egy nagy serpenyőben vagy fritőzben hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Készíts egy csillag alakú formát a tésztához, és kezd el a churrosokat formázni.
Használhatsz cukrászsákot is a tészta formázásához, hogy szép egyenletes churrosokat kapj.
A churrosokat az olajban süsd aranybarnára, ez kb. 3-4 percet vesz igénybe.
Ne tedd túl sok churrost egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le az olaj hőmérséklete.
Amint kész, szedd ki a churrosokat, és egy papírtörlőn itasd le a felesleges olajat.
Amikor a churrosok kisültek, gyorsan meg lehet szórni őket vaníliás cukorral a finom ízért.
Keverj össze tejfölt vaníliás cukorral, és tálald a churrosokat ezzel a krémes öntettel.
A tejföl és a vaníliás cukor remekül passzol a churros édességéhez, finom krémes textúrát ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.