Citromos cider bögrében

Citromos cider

A citromos cider egy frissítő, ugyanakkor melengető ital, amely tökéletes választás lehet a hideg téli estékre. A citrom természetes savanykás íze remekül harmonizál a cider édességével és a fűszerek melegségével. Ez az ital kiválóan alkalmas baráti összejövetelekre vagy egy nyugodt, otthoni estére. Tipp: Ha még frissebb ízt szeretnél, adj egy kis citromhéjat is az italhoz a főzés során.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
1 db Citrom
3 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A citromot alaposan mosd meg, majd szeleteld vékony karikákra.

    Használj kezeletlen, bio citromot, ha teheted, mert a héját is felhasználod. A vékony szeletek jobban kiengedik az ízüket.

    2

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.

    Válassz jó minőségű, természetes alma cidert a legjobb ízélményért.

    3

    Add hozzá a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízeket szeretnél, használj több fahéjat vagy szegfűszeget.

    4

    Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    A forralás elkerülése fontos, mert az elpárologtathatja az alkohol egy részét és megváltoztathatja az ízeket. Alacsony lángon, türelmesen melegítsd.

    5

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.

    6

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a citromhéjat.

    A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes fűszermaradékot.

    7

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy citromszelettel és egy fahéjrúddal.

    A poharakat előmelegítheted, hogy tovább tartsd melegen a cidert. Kínálhatsz mellé kekszet vagy más aprósüteményt.