Forralj fel 250 ml vizet, majd vedd le a tűzről.
A vizet ne forrald túl sokáig, mert az befolyásolhatja a végeredmény ízét.
Adj hozzá szegfűszeget és a fahéjrudat, majd hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szegfűszeget és fahéjat érdemes kissé összetörni, hogy jobban kiadják az ízüket.
Keverd hozzá a mézet, amíg teljesen feloldódik, majd hagyd kihűlni.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Egy nagy kancsóba öntsd bele a maradék hideg vizet, a frissen facsart citromlevet és a kihűlt fűszeres vizet.
A citromlevet közvetlenül a felhasználás előtt facsard ki, hogy megőrizze a frissességét.
Tölts hozzá szódavizet és keverd jól össze.
A szódavíz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire szeretnéd szénsavasra.
Töltsd poharakba, adj hozzá jégkockákat, majd díszítsd citromkarikákkal.
A citromkarikákat vágd vékonyra, hogy könnyen elférjenek a pohárban.
Azonnal tálald és élvezd a frissítő ízeket!
Ha nem fogy el azonnal, hűtőben tárold, de a szódavíz miatt veszít a szénsavasságából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.