A cseresznyéket mosd meg, távolítsd el a szárát és a magját, majd tedd egy vajjal kikent piteformába vagy egy hőálló tálba.
A cseresznyét nem szükséges túl apróra vágni, mivel az egész szemek így is jól eloszlanak a tésztában.
A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a tejet, lisztet, vanília kivonatot és a csipet sót. Keverd simára, hogy egy könnyű tészta állagot kapj.
A tésztát alaposan keverd el, hogy ne legyenek benne csomók. A tésztát kézi habverővel is könnyen összeállíthatod.
Öntsd a tésztát a cseresznyékre, majd óvatosan rendezd el, hogy minden gyümölcs jól el legyen fedve.
A cseresznyéket a tészta öntése előtt egy kicsit forgathatod a lisztben, hogy jobban megtapadjanak a tésztában.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és egy tűpróba tisztán kijön.
A sütési idő a tál szélességétől függően változhat. Ha a tészta a kívánt aranyszínű, akkor már kész is.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A porcukor könnyedén felolvad a meleg tésztán, így érdemes tálalás előtt rászórni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.