Clafoutis cseresznyével, sült tészta és cseresznyés gyümölcs

Clafoutis cseresznyével

A clafoutis egy hagyományos francia édesség, mely eredetileg cseresznyével készül. Az étel a francia vidéken született, és ma már világszerte ismert. A sütemény tésztája könnyű és tojásos, a friss gyümölcs pedig gazdag ízt ad a tésztának. A clafoutis tökéletes desszert bármilyen étkezéshez, és különösen népszerű a tavaszi és nyári hónapokban, amikor a cseresznye a szezonális gyümölcs.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Cseresznye
3 db Tojás
100 g Cukor
300 ml Tej
100 g Liszt
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet
1 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cseresznyéket mosd meg, távolítsd el a szárát és a magját, majd tedd egy vajjal kikent piteformába vagy egy hőálló tálba.

    A cseresznyét nem szükséges túl apróra vágni, mivel az egész szemek így is jól eloszlanak a tésztában.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a tejet, lisztet, vanília kivonatot és a csipet sót. Keverd simára, hogy egy könnyű tészta állagot kapj.

    A tésztát alaposan keverd el, hogy ne legyenek benne csomók. A tésztát kézi habverővel is könnyen összeállíthatod.

    3

    Öntsd a tésztát a cseresznyékre, majd óvatosan rendezd el, hogy minden gyümölcs jól el legyen fedve.

    A cseresznyéket a tészta öntése előtt egy kicsit forgathatod a lisztben, hogy jobban megtapadjanak a tésztában.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és egy tűpróba tisztán kijön.

    A sütési idő a tál szélességétől függően változhat. Ha a tészta a kívánt aranyszínű, akkor már kész is.

    5

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A porcukor könnyedén felolvad a meleg tésztán, így érdemes tálalás előtt rászórni.