Az étcsokoládét törd össze kisebb darabokra, és olvaszd fel vízfürdőn vagy mikróban. Hagyd kihűlni.
Ne hagyd, hogy a csokoládé túl forró legyen, különben túl folyós lesz a tészta.
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.
A sütőport és a sót mindig szitáld át a liszttel, így elkerülheted a csomósodást.
Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben eloszlassuk a formában.
Az olvasztott csokoládét öntsd hozzá a tésztához és keverd jól el.
Ha a csokoládé túl sűrű lenne, használj egy kis langyos tejet, hogy könnyebben eloszoljon.
Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig.
Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!
Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.
Frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyszerű desszert lesz belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.