Friss, aranybarna Clafoutis csokoládéval, tálalva

Clafoutis csokoládéval

A Clafoutis, egy klasszikus francia desszert, Limoges városából származik. Az eredeti receptben cseresznyét használtak, de az idők során egyre többféle variáció jelent meg, mint például csokoládéval vagy más gyümölcsökkel. A csokoládés változat az édesszájúak számára egy igazán különleges élmény, mivel az étcsokoládé gazdag íze fantasztikusan illik a tészta könnyedségéhez. A tészta a tojás, tej és liszt keverékével készül, ami egy krémes, lágy textúrájú ételt eredményez. A csokoládé egyszerűen megolvad, és egy intenzív csokoládé ízt ad a desszertnek. Ez a recept tökéletes választás egy különleges alkalomra vagy bármilyen édesszájú vendég számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Étcsokoládé
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az étcsokoládét törd össze kisebb darabokra, és olvaszd fel vízfürdőn vagy mikróban. Hagyd kihűlni.

    Ne hagyd, hogy a csokoládé túl forró legyen, különben túl folyós lesz a tészta.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    A sütőport és a sót mindig szitáld át a liszttel, így elkerülheted a csomósodást.

    3

    Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben eloszlassuk a formában.

    4

    Az olvasztott csokoládét öntsd hozzá a tésztához és keverd jól el.

    Ha a csokoládé túl sűrű lenne, használj egy kis langyos tejet, hogy könnyebben eloszoljon.

    5

    Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    6

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    Frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyszerű desszert lesz belőle.