A rizst alaposan mosd át, majd tedd fel főzni vízben 20-25 percig, amíg meg nem puhul.
A tấm rizs a legjobb választás ehhez az ételhez, mivel az apró szemű rizs jobban felszívja az ízeket.
A darált sertéshúst tedd egy tálba, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, fűszereket, majd egy kevés szójaszószt.
A szójaszósz nemcsak sóz, hanem egyben gazdag umami ízt is ad a húshoz.
Keverd jól össze a húst, majd formázz belőle kisebb húsgolyókat.
Ha szeretnéd, egy kis rizst is keverhetsz a húshoz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a húsgolyókat, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz, körülbelül 7-10 percig.
A húsgolyókat ne pakold túl a serpenyőben, hogy szépen egyenletesen átsüljenek.
A kész húsgolyókat tedd félre, és a serpenyőben maradt olajban pirítsd meg a zöldhagymát, majd add hozzá a kész rizst, és keverd össze.
A zöldhagyma pirítása az olajban extra ízt ad a rizsnek, amit a hús is még jobban kiemel.
Tálald a rizst és a húsgolyókat egy tálban, díszítve friss korianderrel, és a pálcikás zöldségekkel, például uborkával és sárgarépával.
A friss koriander és zöldségek frissessége csodálatosan ellensúlyozza a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.