Cơm tấm húsgolyókkal, friss zöldségekkel és korianderrel tálalva

Cơm tấm húsgolyókkal

A Cơm tấm egy klasszikus vietnami étel, amelyet hagyományosan grillezett húsokkal, húslevessel vagy friss zöldségekkel szolgálnak fel. Az étel lényege a finom, különleges fűszerekkel elkészített húsgolyók, amelyek rizságyon és friss korianderrel tálalva egy igazi ínycsiklandó étkezést alkotnak. A vietnami konyha gazdag ízesítőkben és fűszerekben, és a Cơm tấm az egyik legismertebb ételük, amely tökéletes választás egy családi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs (tấm rizs)
300 g Minőségi darált sertéshús
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Fűszeres szójaszósz
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Fűszerek (só, bors, cukor)
2 ek. Olaj
100 g Pálcikás zöldségek (például uborka, sárgarépa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, majd tedd fel főzni vízben 20-25 percig, amíg meg nem puhul.

    A tấm rizs a legjobb választás ehhez az ételhez, mivel az apró szemű rizs jobban felszívja az ízeket.

    2

    A darált sertéshúst tedd egy tálba, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, fűszereket, majd egy kevés szójaszószt.

    A szójaszósz nemcsak sóz, hanem egyben gazdag umami ízt is ad a húshoz.

    3

    Keverd jól össze a húst, majd formázz belőle kisebb húsgolyókat.

    Ha szeretnéd, egy kis rizst is keverhetsz a húshoz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a húsgolyókat, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz, körülbelül 7-10 percig.

    A húsgolyókat ne pakold túl a serpenyőben, hogy szépen egyenletesen átsüljenek.

    5

    A kész húsgolyókat tedd félre, és a serpenyőben maradt olajban pirítsd meg a zöldhagymát, majd add hozzá a kész rizst, és keverd össze.

    A zöldhagyma pirítása az olajban extra ízt ad a rizsnek, amit a hús is még jobban kiemel.

    6

    Tálald a rizst és a húsgolyókat egy tálban, díszítve friss korianderrel, és a pálcikás zöldségekkel, például uborkával és sárgarépával.

    A friss koriander és zöldségek frissessége csodálatosan ellensúlyozza a gazdag ízeket.