Cornish pasty füstölt hússal, friss tésztával és gazdag töltelékkel

Cornish pasty füstölt hússal

A Cornish pasty egy tradicionális brit étel, amely a Cornish régióban vált népszerűvé. Eredetileg a bányászok étkezése volt, hiszen kényelmesen hordozható és könnyen fogyasztható étel. Ma már világszerte ismert és szeretett étel, amelyet különböző töltelékekkel, például húsokkal, zöldségekkel vagy sajtokkal készítenek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
125 ml Hideg víz
150 g Füstölt hús (pl. füstölt sertéshús)
1 db Krumpli
1 db Hagyma
1 tk. Petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt bors
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy nagy tálban.

    A hideg liszt segít abban, hogy a tészta morzsolódósabb és könnyebb legyen.

    2

    Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig.

    3

    A füstölt húst, krumplit és hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel és a borssal.

    A füstölt hús biztosítja a gazdag ízt, de más húsokkal is helyettesíthető, például marhával vagy csirkével.

    4

    A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, majd vágjunk belőle köröket, kb. 10 cm átmérőjűeket.

    5

    Tegyük a tölteléket a tészta közepére, majd hajtsuk félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne essen ki.

    A tészta széleit vízzel is megkenhetjük, hogy jobban összetapadjanak.

    6

    Kenjük meg a pastyt tojással a szép szín érdekében, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    7

    Előmelegített 200°C-os sütőben 25-30 percig süssük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.