Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy nagy tálban.
A hideg liszt segít abban, hogy a tészta morzsolódósabb és könnyebb legyen.
Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig.
A füstölt húst, krumplit és hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel és a borssal.
A füstölt hús biztosítja a gazdag ízt, de más húsokkal is helyettesíthető, például marhával vagy csirkével.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, majd vágjunk belőle köröket, kb. 10 cm átmérőjűeket.
Tegyük a tölteléket a tészta közepére, majd hajtsuk félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne essen ki.
A tészta széleit vízzel is megkenhetjük, hogy jobban összetapadjanak.
Kenjük meg a pastyt tojással a szép szín érdekében, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 200°C-os sütőben 25-30 percig süssük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.