Cotechino, olasz kolbåsz lencsével tålalva

Cotechino

A cotechino az olasz konyha egyik ikonikus fogĂĄsa, amelyet hagyomĂĄnyosan ĂșjĂ©vkor kĂ©szĂ­tenek el, mivel a lencse a gazdagsĂĄgot Ă©s bƑsĂ©get szimbolizĂĄlja. Ez az Ă©tel a lassĂș fƑzĂ©snek köszönhetƑen rendkĂ­vĂŒl omlĂłs Ă©s Ă­zletes. A cotechino Ă©s a pĂĄrolt lencse pĂĄrosa tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amely az ĂŒnnepi asztal egyik fĂ©nypontja lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Cotechino kolbász
⭕ 250 g Lencse (száraz)
⭕ 1 db Vöröshagyma (aprĂ­tva)
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa (aprĂ­tva)
⭕ 1 szál Zeller (aprítva)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 gerezd Fokhagyma (zĂșzva)
⭕ 100 ml SzĂĄraz fehĂ©rbor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A cotechino kolbĂĄszt egy nagy lĂĄbasban, hideg vĂ­zben tedd fel fƑni. LassĂș tƱzön, gyöngyözƑ vĂ­zben fƑzd kb. 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy a zsĂ­r teljesen kiolvadjon, Ă©s a kolbĂĄsz omlĂłs legyen.

    Fontos a lassĂș fƑzĂ©s, hogy a kolbĂĄsz ne repedjen szĂ©t. Ha szĂŒksĂ©ges, szĂșrd meg pĂĄr helyen tƱvel.

    2

    Közben készítsd el a lencsét: mosd meg, és åztasd be hideg vízbe 30 percre. SzƱrd le, és tedd félre.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­t a lencsĂ©nek gyorsabban megfƑni.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg az aprĂ­tott hagymĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt. Adj hozzĂĄ babĂ©rlevelet, Ă©s pĂĄrold 5 percig.

    A zöldsĂ©gek adjĂĄk a lencse alapjĂĄt. Ne hagyd ki a zellert, mert kĂŒlönleges Ă­zt ad hozzĂĄ.

    4

    Add hozzĂĄ a lencsĂ©t, öntsd fel a fehĂ©rborral, majd keverd meg. Adj hozzĂĄ annyi vizet, hogy ellepje a lencsĂ©t, Ă©s Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal. FƑzd közepes lĂĄngon 25-30 percig, amĂ­g a lencse puha lesz.

    A fehérbor gazdagabb ízt ad a lencsének. Ha nincs, hasznålhatsz helyette csirkealaplevet.

    5

    Amikor a cotechino elkĂ©szĂŒlt, szeleteld fel. TĂĄlald a kolbĂĄszkarikĂĄkat a pĂĄrolt lencsĂ©n, Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss fƱszernövĂ©nyekkel.

    A friss petrezselyem vagy rozmaring tökéletesen kiegészíti az étel ízét.