A cotechino kolbĂĄszt egy nagy lĂĄbasban, hideg vĂzben tedd fel fĆni. LassĂș tƱzön, gyöngyözĆ vĂzben fĆzd kb. 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy a zsĂr teljesen kiolvadjon, Ă©s a kolbĂĄsz omlĂłs legyen.
Fontos a lassĂș fĆzĂ©s, hogy a kolbĂĄsz ne repedjen szĂ©t. Ha szĂŒksĂ©ges, szĂșrd meg pĂĄr helyen tƱvel.
Közben kĂ©szĂtsd el a lencsĂ©t: mosd meg, Ă©s ĂĄztasd be hideg vĂzbe 30 percre. SzƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre.
Az ĂĄztatĂĄs segĂt a lencsĂ©nek gyorsabban megfĆni.
Egy nagy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd pirĂtsd meg az aprĂtott hagymĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt. Adj hozzĂĄ babĂ©rlevelet, Ă©s pĂĄrold 5 percig.
A zöldsĂ©gek adjĂĄk a lencse alapjĂĄt. Ne hagyd ki a zellert, mert kĂŒlönleges Ăzt ad hozzĂĄ.
Add hozzĂĄ a lencsĂ©t, öntsd fel a fehĂ©rborral, majd keverd meg. Adj hozzĂĄ annyi vizet, hogy ellepje a lencsĂ©t, Ă©s ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal. FĆzd közepes lĂĄngon 25-30 percig, amĂg a lencse puha lesz.
A fehĂ©rbor gazdagabb Ăzt ad a lencsĂ©nek. Ha nincs, hasznĂĄlhatsz helyette csirkealaplevet.
Amikor a cotechino elkĂ©szĂŒlt, szeleteld fel. TĂĄlald a kolbĂĄszkarikĂĄkat a pĂĄrolt lencsĂ©n, Ă©s dĂszĂtsd friss fƱszernövĂ©nyekkel.
A friss petrezselyem vagy rozmaring tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti az Ă©tel ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.