A cotechino kolbászt egy nagy lábasban, hideg vízben tedd fel főni. Lassú tűzön, gyöngyöző vízben főzd kb. 2-3 órán keresztül, hogy a zsír teljesen kiolvadjon, és a kolbász omlós legyen.
Fontos a lassú főzés, hogy a kolbász ne repedjen szét. Ha szükséges, szúrd meg pár helyen tűvel.
Közben készítsd el a lencsét: mosd meg, és áztasd be hideg vízbe 30 percre. Szűrd le, és tedd félre.
Az áztatás segít a lencsének gyorsabban megfőni.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg az aprított hagymát, sárgarépát, zellert és a zúzott fokhagymát. Adj hozzá babérlevelet, és párold 5 percig.
A zöldségek adják a lencse alapját. Ne hagyd ki a zellert, mert különleges ízt ad hozzá.
Add hozzá a lencsét, öntsd fel a fehérborral, majd keverd meg. Adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje a lencsét, és ízesítsd sóval és borssal. Főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a lencse puha lesz.
A fehérbor gazdagabb ízt ad a lencsének. Ha nincs, használhatsz helyette csirkealaplevet.
Amikor a cotechino elkészült, szeleteld fel. Tálald a kolbászkarikákat a párolt lencsén, és díszítsd friss fűszernövényekkel.
A friss petrezselyem vagy rozmaring tökéletesen kiegészíti az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.