Csirke Bulgogi t谩lalva, csirkeh煤ssal 茅s lime-mal

Csirke Bulgogi

A bulgogi gy枚kerei a koreai konyh谩ba ny煤lnak vissza, ahol a marhah煤s k眉l枚nf茅le p谩cokkal val贸 marin谩l谩s谩nak hagyom谩nya van. A csirke bulgogi egy 铆nycsikland贸 茅s k枚nnyen elk茅sz铆thet艖 茅tel, amely gazdag 铆zekkel 茅s text煤r谩kkal rendelkezik. A csirkeh煤s, sz贸jasz贸sz 茅s fokhagyma t枚k茅letes harm贸ni谩ban vannak, mik枚zben a lime friss铆t艖 铆ze minden falatot kiemel.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Csirkeh煤s
4 ek. Sz贸jasz贸sz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gy枚mb茅r
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szez谩mmagolaj
0.5 tk. Bors
1 sz谩l P贸r茅hagyma
1 db Lime
2 ek. Ol铆vaolaj
1 ek. Szez谩mmag

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    Sz贸jaSz贸ja

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A csirkeh煤st v茅kony cs铆kokra szeleteld fel. Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a sz贸jasz贸szt, fokhagym谩t, gy枚mb茅rt, barna cukrot, szez谩mmagolajat, borsot 茅s a lime lev茅t.

    A h煤s szeletel茅s茅hez k枚nnyebb, ha a csirkeh煤st kicsit megfagyasztod el艖tte.

    2

    Tedd bele a csirkeh煤st a marin谩dba, 茅s hagyd pihenni legal谩bb 30 percig, hogy az 铆zek j贸l 谩tj谩rj谩k a h煤st.

    Min茅l hosszabb ideig marin谩l贸dik a h煤s, ann谩l 铆zesebb lesz.

    3

    A p贸r茅hagym谩t apr贸ra v谩gd fel. A lime lev茅t facsard ki, 茅s tartsd f茅lre.

    A friss p贸r茅hagyma 茅s lime friss铆t艖 铆zvil谩got ad a bulgoginak.

    4

    Egy serpeny艖ben 枚ntsd fel az ol铆vaolajat, majd hev铆tsd fel. Tedd bele a csirkeh煤st, 茅s pir铆tsd meg, am铆g sz茅pen karamelliz谩l贸dik 茅s ropog贸sra s眉l.

    Ne zs煤fold t煤l a serpeny艖t, hogy a h煤s egyenletesen s眉lhessen.

    5

    Miut谩n a h煤s megs眉lt, t谩lald a bulgogit lime lev茅vel 茅s friss p贸r茅hagym谩val. Ha szeretn茅d, szez谩mmaggal is megsz贸rhatod.

    A szez谩mmag ad egy finom ropog贸ss谩got, amit艖l a bulgogi m茅g 铆nycsikland贸bb谩 v谩lik.