Csirke Bulgogi tálalva, csirkehússal és lime-mal

Csirke Bulgogi

A bulgogi gyökerei a koreai konyhába nyúlnak vissza, ahol a marhahús különféle pácokkal való marinálásának hagyománya van. A csirke bulgogi egy ínycsiklandó és könnyen elkészíthető étel, amely gazdag ízekkel és textúrákkal rendelkezik. A csirkehús, szójaszósz és fokhagyma tökéletes harmóniában vannak, miközben a lime frissítő íze minden falatot kiemel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    A hús szeleteléséhez könnyebb, ha a csirkehúst kicsit megfagyasztod előtte.

    2

    Tedd bele a csirkehúst a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél hosszabb ideig marinálódik a hús, annál ízesebb lesz.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A friss póréhagyma és lime frissítő ízvilágot ad a bulgoginak.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a csirkehúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen sülhessen.

    5

    Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a bulgogi még ínycsiklandóbbá válik.