Csirke tikka masala basmati rizzsel tálalva

Csirke tikka masala basmati rizzsel

A csirke tikka masala az egyik legismertebb indiai ihletésű étel, amely a világ minden táján hódít. A gazdag, krémes paradicsomos szósz, a fűszeres csirkehús és a párolt basmati rizs tökéletes kombinációt alkot. Eredetileg az indiai konyhából származik, de mára az Egyesült Királyság egyik kedvenc fogásává vált. Egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges étel, amely bármilyen alkalmat különlegessé tesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Natúr joghurt
3 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kurkuma
1 tk. Paprika por
400 ml Paradicsomkonzerv
200 ml Tejszín
50 g Vaj
2 ek. Olaj
200 g Basmati rizs
400 ml Víz
1 tk.
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockázd fel, és egy tálban keverd össze a joghurttal, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, garam masala fűszerrel, kurkumával és paprikával. Hagyd pácolódni 30 percig.

    A legjobb, ha a húst legalább 1-2 órát, de akár egy éjszakát is pácolod a hűtőben.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, és süsd meg a pácolt csirkekockákat, amíg aranybarnák lesznek. Tedd félre.

    A húst ne zsúfold a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a paradicsomkonzervet és a garam masala fűszert. Főzd közepes lángon 10 percig.

    A paradicsomkonzerv helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is. A lényeg, hogy jó minőségű legyen.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, keverd el, majd add vissza a sült csirkekockákat a szószba. Főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj magas zsírtartalmú tejszínt (legalább 30%), hogy a szósz krémesebb legyen.

    5

    Közben főzd meg a basmati rizst: forralj fel 400 ml sós vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd alacsony lángon, fedő alatt, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.

    A rizst főzés előtt érdemes átmosni, hogy ne legyen annyira ragacsos. A főzési idő a rizs típusától függően változhat.

    6

    Tálaláskor helyezd a basmati rizst a tányérra, rá a csirke tikka masalát, és szórd meg friss, apróra vágott korianderrel.

    Kínálhatsz mellé naan kenyeret is.