Csirke zöldségágyon tálalva

Csirke zöldségágyon

A csirke zöldségágyon egy klasszikus mediterrán fogás, amely egyszerre könnyű és ízletes. A friss zöldségek és a szaftos csirke kombinációja nemcsak látványos, de tápanyagokban gazdag is. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és remek választás, ha egészséges és finom ételre vágysz. Ideális hétköznapi vacsorákhoz vagy egy különleges alkalomra, amikor valami könnyed, de különleges fogást szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell
300 g Sárgarépa
200 g Cukkini
200 g Paprika (piros, sárga, zöld)
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket sóval, borssal és citromlével ízesítsd. Tedd félre pácolódni, amíg előkészíted a zöldségeket.

    A csirkemellek puhábbak és ízletesebbek lesznek, ha legalább 30 percig pácolod őket. A páchoz adhatsz fokhagymát, gyömbért vagy más fűszereket is.

    2

    A sárgarépát, cukkinit és paprikát mosd meg, és vágd vékony csíkokra vagy szeletekre. A fokhagymát aprítsd finomra.

    Használhatsz más zöldségeket is, például brokkolit, karfiolt, gombát vagy hagymát. A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd terítsd el rajta a zöldségeket. Locsold meg olívaolajjal, és szórd meg a fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a zöldségek leragadjanak a tepsire. Használhatsz friss vagy szárított rozmaringot is.

    4

    Helyezd a pácolt csirkemelleket a zöldségek tetejére. Locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A csirkemellek vastagságától függően szükség lehet arra, hogy a sütési idő felénél megfordítsd őket, hogy egyenletesen süljenek át.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és süsd az ételt 30-35 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és a zöldségek megpuhulnak.

    A sütési idő függ a csirkemellek vastagságától és a zöldségek mennyiségétől. Ha a csirke hamarabb megsül, mint a zöldségek, takard le a tepsit alufóliával.

    6

    Tálald az ételt melegen, friss rozmaringgal díszítve. Kínálhatsz mellé friss kenyeret vagy salátát.

    A zöldségek és a csirke levével meglocsolva még ízletesebb lesz.