Håzi készítésƱ csirkefasírt friss zöldségekkel tålalva.

CsirkefasĂ­rt

A CsirkefasĂ­rt egy olyan Ă©tel, amely a magyar konyha egyszerƱ, de nagyszerƱ fogĂĄsai közĂ© tartozik. A fasĂ­rtokat generĂĄciĂłk Ăłta kĂ©szĂ­tik, Ă©s az alapanyagok gyors Ă©s könnyƱ beszerzĂ©se miatt gyakran szerepelnek a hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©sek menĂŒjĂ©ben. A csirkefasĂ­rt kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a csalĂĄdi ebĂ©deken, mivel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s az Ă­zvilĂĄga minden korosztĂĄly szĂĄmĂĄra vonzĂł.

A csirkefasĂ­rt elkĂ©szĂ­tĂ©se rendkĂ­vĂŒl egyszerƱ: a darĂĄlt csirkehĂșs, a fƱszerek Ă©s a tojĂĄs összekeverĂ©se utĂĄn kis golyĂłkat vagy laposabb formĂĄkat kĂ©szĂ­tĂŒnk, amelyeket serpenyƑben vagy sĂŒtƑben sĂŒthetĂŒnk. A fasĂ­rt minden egyes falata omlĂłs Ă©s Ă­zletes, Ă©s könnyen variĂĄlhatĂł kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel, zöldsĂ©gekkel vagy akĂĄr sajtokkal. TĂĄlaljuk burgonyĂĄval, salĂĄtĂĄval vagy savanyĂșsĂĄggal – a csirkefasĂ­rt minden alkalomra ideĂĄlis Ă©tel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g Darált csirkemell
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 g Zsemlemorzsa
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 1 tk Paprika
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 200 ml Olaj (sĂŒtĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt csirkemellet egy tĂĄlba tesszĂŒk, hozzĂĄadjuk az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, zĂșzott fokhagymĂĄt, tojĂĄst, zsemlemorzsĂĄt, sĂłt, borsot Ă©s paprikĂĄt.

    A fasĂ­rt masszĂĄjĂĄba reszelhetĂŒnk egy kevĂ©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt vagy cukkinit is, hogy mĂ©g szaftosabb legyen.

    2

    Alaposan összekeverjĂŒk a hozzĂĄvalĂłkat, majd formĂĄzhatĂł ĂĄllagĂșra dolgozzuk. Ha szĂŒksĂ©ges, tovĂĄbbi zsemlemorzsĂĄt adunk hozzĂĄ.

    A masszĂĄt pihentessĂŒk a hƱtƑben legalĂĄbb 30 percig, hogy a zsemlemorzsa megszĂ­vja magĂĄt Ă©s a fasĂ­rt ne essen szĂ©t sĂŒtĂ©s közben.

    3

    A masszĂĄbĂłl kis fasĂ­rtokat formĂĄzunk, majd forrĂł olajban mindkĂ©t oldalukat aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.

    A fasĂ­rtokat sĂŒtĂ©s elƑtt lisztbe vagy zsemlemorzsĂĄba is forgathatjuk, hogy ropogĂłsabb legyen a kĂŒlsejĂŒk.

    4

    A kĂ©sz fasĂ­rtokat papĂ­rtörlƑre szedjĂŒk, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    A fasĂ­rtokat sĂŒtƑben is sĂŒthetjĂŒk, Ă­gy kevesebb olajat szĂ­vnak magukba. TegyĂŒk Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s 180°C-on sĂŒssĂŒk kb. 20-25 percig.

    5

    Frissen, köretként vagy szendvicsben tålaljuk.

    A csirkefasĂ­rt jĂłl illik krumplipĂŒrĂ©hez, rizshez vagy salĂĄtĂĄhoz.