Csirkemáj hagymás krumplival tálalva, petrezselyemmel díszítve

Csirkemáj hagymás krumplival

A csirkemáj hagymás krumplival az egyik legnépszerűbb házias étel, amely a magyar konyha egyszerűségét és ízgazdagságát tükrözi. Ez az étel nemcsak könnyen elkészíthető, de rendkívül laktató is, így tökéletes választás a családi ebédekhez. A máj puha textúrája és a pirított hagymás krumpli ropogóssága tökéletes harmóniát alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemáj
800 g Burgonya
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika (édes)
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd kockákra. Egy lábasban forralj vizet, és főzd a krumplit 15-20 percig, amíg megpuhul. Szűrd le, és tedd félre.

    A krumplit ne főzd túl, mert szétesik a pirítás során.

    2

    Közben tisztítsd meg a csirkemájat, távolítsd el az esetleges inakat, majd öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

    A csirkemájat érdemes tejben áztatni 30 percig, hogy lágyabb legyen és kevésbé legyen keserű.

    3

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és párold meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a csirkemájat a serpenyőhöz, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Kevergetve süsd, amíg a máj teljesen átsül, de ne süsd túl, hogy ne legyen száraz.

    A csirkemájat ne süsd túl, mert kemény és száraz lesz. Akkor jó, ha belül még rózsaszín.

    5

    Egy másik serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne a főtt burgonyát, amíg aranybarna nem lesz. Sózd ízlés szerint.

    A burgonyát magas lángon pirítsd, hogy szép színe legyen.

    6

    Tálald a csirkemájat a pirított hagymás krumplival. Szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tálalás előtt.

    Azonnal tálald, amíg a máj és a krumpli is meleg. A petrezselyem frissessége feldobja az ételt.