A burgonyát hámozd meg, majd vágd kockákra. Egy lábasban forralj vizet, és főzd a krumplit 15-20 percig, amíg megpuhul. Szűrd le, és tedd félre.
A krumplit ne főzd túl, mert szétesik a pirítás során.
Közben tisztítsd meg a csirkemájat, távolítsd el az esetleges inakat, majd öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A csirkemájat érdemes tejben áztatni 30 percig, hogy lágyabb legyen és kevésbé legyen keserű.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és párold meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a csirkemájat a serpenyőhöz, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Kevergetve süsd, amíg a máj teljesen átsül, de ne süsd túl, hogy ne legyen száraz.
A csirkemájat ne süsd túl, mert kemény és száraz lesz. Akkor jó, ha belül még rózsaszín.
Egy másik serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne a főtt burgonyát, amíg aranybarna nem lesz. Sózd ízlés szerint.
A burgonyát magas lángon pirítsd, hogy szép színe legyen.
Tálald a csirkemájat a pirított hagymás krumplival. Szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
Azonnal tálald, amíg a máj és a krumpli is meleg. A petrezselyem frissessége feldobja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.