Csirkemell fƱszeres zöldségågyon tålalva friss citrommal

Csirkemell fƱszeres zöldségågyon

A csirkemell fƱszeres zöldsĂ©gĂĄgyon egy klasszikus Ă©s egĂ©szsĂ©ges Ă©tel, amely a friss alapanyagok Ă­zvilĂĄgĂĄra helyezi a hangsĂșlyt. Ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretnĂ©k kombinĂĄlni a fehĂ©rjedĂșs csirkĂ©t a rostokban gazdag zöldsĂ©gekkel. KĂ©pzeld el, ahogy a csirke Ă©s a zöldsĂ©gek illata betölti a konyhĂĄt, miközben a sĂŒtƑben egyesĂŒlnek a fƱszerek aromĂĄival. A tökĂ©letes sĂŒlt csirkemell titka a megfelelƑ fƱszerezĂ©s Ă©s a sĂŒtĂ©si idƑ pontos betartĂĄsa, hogy a hĂșs szaftos maradjon, a zöldsĂ©gek pedig enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdjanak. Ez az Ă©tel könnyedĂ©n variĂĄlhatĂł mĂĄs zöldsĂ©gekkel, mint pĂ©ldĂĄul brokkolival vagy paradicsommal, Ă©s friss fƱszernövĂ©nyekkel mĂ©g izgalmasabbĂĄ tehetƑ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g CsirkemellfilĂ©
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 1 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Oregano
⭕ 1 tk. Bazsalikom
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfilĂ©ket tisztĂ­tsd meg, majd sĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint. Locsold meg egy kevĂ©s citromlĂ©vel, hogy friss, ĂŒde Ă­zt kapjon.

    A csirkemellet klopfold ki vĂ©konyra, hogy egyenletesen sĂŒljön meg Ă©s hamarabb elkĂ©szĂŒljön.

    2

    A cukkinit, kaliforniai paprikåt és sårgarépåt mosd meg és szeleteld vékony csíkokra. A vöröshagymåt és fokhagymåt aprítsd fel finomra.

    A zöldsĂ©geket hasonlĂł mĂ©retƱre vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    3

    Egy nagyobb tepsit vagy sĂŒtƑtĂĄlat kenj ki olĂ­vaolajjal, majd terĂ­tsd el az aljĂĄn az elƑkĂ©szĂ­tett zöldsĂ©geket.

    Az olívaolaj megakadålyozza, hogy a zöldségek leragadjanak, és finom ízt ad nekik.

    4

    Szórd meg a zöldségeket oregånóval és bazsalikommal, majd helyezd råjuk a csirkemellfiléket.

    Hasznålhatsz friss vagy szårított fƱszernövényeket is. A friss fƱszernövények intenzívebb ízt adnak.

    5

    Locsold meg a csirkemelleket is olĂ­vaolajjal, majd fedd le alufĂłliĂĄval, Ă©s helyezd a 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe.

    Az alufĂłlia segĂ­t, hogy a csirkemell ne szĂĄradjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    6

    SĂŒsd lefedve 25 percig, majd vedd le a fĂłliĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 10-15 percig, amĂ­g a csirke aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a zöldsĂ©gek enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdnak.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a csirkemell vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a sĂŒtƑ teljesĂ­tmĂ©nyĂ©tƑl. EllenƑrizd, hogy a csirke teljesen ĂĄtsĂŒlt-e.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt csepegtesd meg a csirkĂ©t friss citromlĂ©vel, Ă©s szĂłrd meg friss zöldfƱszerekkel, ha szeretnĂ©d.

    A friss citromlé és zöldfƱszerek még frissebbé és ízletesebbé teszik az ételt.