Csirkemell grillezett sajttal tálalva

Csirkemell grillezett sajttal

A csirkemell grillezett sajttal egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely egyaránt lehet gyors vacsora vagy ünnepi étkezés. A sajt gazdag és krémes textúrája tökéletesen kiegészíti a csirkemell finom, szaftos ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell filé
150 g Sajt (pl. cheddar, mozzarella)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Oregánó
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet tisztítsd meg és sózd, borsozd meg. Ha vastagabb, akkor egy kicsit klopfold ki, hogy egyenletesebben süljön.

    A klopfolás segít, hogy a csirkemell egyenletes vastagságú legyen, így hamarabb és egyenletesebben sül meg. Ne klopfold túl vékonyra, mert kiszáradhat.

    2

    A fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg benne a fokhagymát.

    Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Csak addig pirítsd, amíg illatozni kezd.

    3

    Tedd a csirkemellet a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 5-7 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.

    A csirkemellet közepes lángon süsd, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Ne forgasd túl gyakran.

    4

    A sajtokat reszeld le és szórd a csirkemellre, amikor a hús már majdnem teljesen átsült.

    Használhatsz többféle sajtot is, például mozzarellát, cheddar sajtot, vagy parmezánt. A lényeg, hogy jól olvadó sajtot válassz.

    5

    Egy fedővel takard le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon, és egy szaftos, sajtos réteget képezzen a csirkén.

    A fedő segít, hogy a sajt gyorsabban és egyenletesebben megolvadjon. Ha nincs fedőd, tegyél a serpenyőbe egy kevés vizet, és úgy takard le alufóliával.

    6

    A csirkét vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon.

    7

    Tálald friss salátával, körettel, vagy akár pirított kenyérrel.

    A pirított kenyérhez használj fokhagymás vajat a még finomabb ízért.