Csirkemell kapros-tejfölös szósszal tålalva

Csirkemell kapros-tejfölös szósszal

A kapros-tejfölös csirkemell egy klasszikus magyaros fogĂĄs, amelyet könnyƱ elkĂ©szĂ­teni Ă©s garantĂĄltan mindenki szeretni fogja. A tejföl lĂĄgyĂ­tja a szĂłszt, mĂ­g a kapor frissessĂ©get ad az Ă©telnek. Ez az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a tavaszi Ă©s nyĂĄri hĂłnapokban, de bĂĄrmikor elkĂ©szĂ­thetƑ, ha valami gyors Ă©s finom hĂĄzias Ă©telre vĂĄgyunk. Ha szeretnĂ©d feldobni, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s reszelt citromhĂ©jjal vagy egy csipet szerecsendiĂłval a mĂ©g komplexebb Ă­zvilĂĄg Ă©rdekĂ©ben!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 2 ek. Friss kapor
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Ɛrölt fekete bors
⭕ 1 ek. Liszt
⭕ 100 ml Víz
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld vékonyabb csíkokra, majd sózd és borsozd.

    A vĂ©kony csĂ­kok hamarabb ĂĄtsĂŒlnek Ă©s jobban ĂĄtjĂĄrja Ƒket a szĂłsz.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts fel 1 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, majd sĂŒsd a csirkemellet oldalankĂ©nt 3-4 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ne tedd tele a serpenyƑt, mert a hĂșs pĂĄrolĂłdni fog sĂŒlĂ©s helyett. Ha sok a hĂșs, sĂŒsd több rĂ©szletben.

    3

    Vedd ki a hĂșst a serpenyƑbƑl, Ă©s tedd fĂ©lre pihenni.

    A pihentetĂ©s segĂ­t a hĂșsnak megƑrizni a szaftossĂĄgĂĄt.

    4

    A vöröshagymĂĄt aprĂ­tsd fel, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze, majd a maradĂ©k olĂ­vaolajon dinszteld ĂŒvegesre.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ă­zt ad az Ă©telnek.

    5

    Szórd meg a liszttel, és pirítsd 1 percig, majd fokozatosan öntsd hozzå a vizet, hogy sƱrƱ alapot kapj.

    A lisztet folyamatosan kevergetve pirĂ­tsd, hogy ne csomĂłsodjon. A vizet aprĂĄnkĂ©nt adagold, hogy elkerĂŒld a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt.

    6

    Add hozzå a tejfölt, a finomra vågott kaprot és a citromlevet, majd keverd simåra.

    A tejfölt Ă©rdemes elƑtte egy kevĂ©s forrĂł szĂłszbĂłl kivett lĂ©vel elkeverni, hogy ne ugorjon össze a szĂłszban.

    7

    Tedd vissza a csirkemellet a szĂłszba, Ă©s fƑzd mĂ©g 5 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    Ne forrald a szĂłszt, csak gyöngyözve fƑzd, hogy a tejföl ne vĂĄljon szĂ©t.

    8

    TĂĄlald frissen, rizzsel vagy fƑtt burgonyĂĄval, Ă©s dĂ­szĂ­tsd extra kaporral.

    A friss kaporral való díszítés nem csak szép, de még ízletesebbé is teszi az ételt.