Szaftos csirkemell tejszínes mártásban, friss petrezselyemmel megszórva és tésztával tálalva.

Csirkemell tejszínnel

A Csirkemell tejszínnel egy igazi házias étel, amely a finom csirkemellet a lágy, krémes tejszínnel ötvözi, hogy egy gazdag, ínycsiklandó fogás szülessen. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, de az ízek gazdagsága minden falatban megjelenik. A csirkemell puha és szaftos, míg a tejszín adja a leveses, krémes állagot, amely tökéletesen kiegészíti a hús ízét.

Ez az étel ideális választás lehet egy hétköznapi vacsorához, vagy akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. A csirkemell tejszínnel nemcsak ízletes, hanem tápláló is, és gyorsan elkészíthető, így akár egy fárasztó nap végén is kiválóan szolgálja ki az éhes családot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
250 ml Tejszín
2 ek. Vaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk Info
0.5 tk Bors
50 g Reszelt sajt
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük.

    A csirkemell szeleteket klopfoljuk ki, hogy még vékonyabbak legyenek és gyorsabban megsüljenek. Használhatunk más fűszereket is, például fokhagymaport vagy pirospaprikát.

    2

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemell szeleteket mindkét oldalon aranybarnára sütjük.

    Ne tegyünk túl sok csirkemellet a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat és nem sül ropogósra. Inkább több részletben süssük.

    3

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a vajat, majd további pár percig együtt pirítjuk.

    A vajat a végén adjuk hozzá, hogy ne égjen meg. A fokhagymát ne pirítsuk túl, mert keserű lesz.

    4

    Felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

    Használhatunk főzőtejszínt vagy tejszínt is. Ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet.

    5

    Belekeverjük a reszelt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad.

    Használhatunk bármilyen reszelt sajtot, például trappistát, edamit vagy mozzarellát. A sajt helyett használhatunk krémsajtot is.

    6

    Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, tésztával vagy rizzsel kínálva.

    A csirkemellhez kínálhatunk salátát vagy párolt zöldségeket is.