A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A csirkemell pácolásához használhatsz görög joghurtot is, ettől még puhább lesz a hús.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
A csirkét ne süsd túl, mert száraz lesz.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ha nincs cheddarod, használhatsz más, jól olvadó sajtot.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy átázzanak.
Az avokádót vágd félbe, vedd ki a magját, kanalazd ki a húsát egy tálba, majd villával pépesítsd. Adj hozzá friss lime levet, sót és borsot, majd keverd össze alaposan.
A lime lé megakadályozza, hogy az avokádó megbarnuljon.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A zöldségeket tálalás előtt közvetlenül készítsd el.
Kenj egy kevés majonézt a pirított zsemle belső oldalára, majd rétegezd az avokádókrémet a zsemlére.
A majonéz helyett használhatsz aiolit vagy más szószt.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert tetszés szerint rétegezheted.
Azonnal tálald, lehetőleg sült édesburgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra krémes avokádós ízt szeretnél, keverj hozzá egy kevés tejfölt vagy görög joghurtot!
Az avokádó oxidációját megelőzheted, ha citromlével locsolod meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.