Csokoládé likőr üvegben tálalva

Csokoládé likőr

A csokoládé likőr a tökéletes választás, ha valami különleges és édes italra vágysz. Ez a recept nemcsak egyszerű, hanem igazán lenyűgöző is, amely ajándéknak is tökéletes lehet. Az étcsokoládé gazdag íze, a tejszín lágysága és a vodka ereje harmonikus kombinációt alkot. Ideális karácsonyi időszakra vagy különleges alkalmakra, amikor egy kis extra kényeztetésre van szükség.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Étcsokoládé
500 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
200 ml Vodka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze az étcsokoládét kisebb darabokra, és tedd egy közepes méretű lábosba.

    Minél jobb minőségű a csokoládé, annál finomabb lesz a likőr.

    2

    Add hozzá a tejet és a tejszínt, majd alacsony lángon kezdd el melegíteni, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Keverd folyamatosan, hogy ne égjen le.

    A csokoládé könnyen leég, ezért alacsony lángon és folyamatosan kevergetve olvaszd fel. Használhatsz vízfürdőt is.

    3

    Add hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, majd keverd addig, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A cukor teljes feloldódása fontos, hogy a likőr sima legyen. Használj porcukrot, hogy könnyebben feloldódjon.

    4

    Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni.

    Fontos, hogy a keverék teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a vodkát, különben az alkohol elpárologhat.

    5

    Öntsd hozzá a vodkát, és alaposan keverd össze, amíg homogén állagot kapsz.

    A vodka mennyiségét ízlés szerint változtathatod, de ne vidd túlzásba, mert elnyomja a csokoládé ízét.

    6

    Szűrd át a likőrt egy tiszta textilen vagy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges csokoládédarabkákat.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a likőr sima és bársonyos legyen.

    7

    Töltsd az elkészült likőrt sterilizált üvegekbe, és tedd a hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A sterilizáláshoz az üvegeket forró vízben főzd ki, vagy tedd be a sütőbe.

    8

    Tálald hidegen, önállóan vagy desszertekhez.

    A likőr hűtve a legfinomabb. Kínálhatod jégkockával, vagy öntheted fagylaltra, süteményre.