Csokoládés és narancshéjas focaccia tálalva

Csokoládés és narancshéjas focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A csokoládé és narancshéj kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A csokoládé édessége és a narancshéj friss illata tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
100 g Étcsokoládé
1 db Narancshéj
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segít az élesztőnek táplálkozni és felfutni. Ha 10 perc után nem látod, hogy az élesztő habzik, akkor valószínűleg nem jó, és érdemes újat használni.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A só fontos, mert szabályozza az élesztő működését és ízesíti a tésztát. Az olívaolaj pedig puhábbá teszi a focacciát. A tésztát addig gyúrd, amíg rugalmas és sima nem lesz.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg helyen pihentesd, például a sütő közelében (de ne benne!). A letakarás megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon. A kelesztés során a tészta megduplázza a méretét.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor kiszáradhat a sütőben.

    5

    Az étcsokoládét apróra vágd, és szórd a kinyújtott tésztára. A narancshéjat reszeld le, és szórd rá a csokoládéra.

    A csokoládét és a narancshéjat egyenletesen szórd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a csokoládét és a narancshéjat.

    A szélek felhajtása megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon a sütés során. Óvatosan nyomkodd bele a tölteléket, hogy ne szakadjon ki a tészta.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A pihentetés segít a tésztának ellazulni, így könnyebben fog sülni. A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a focacciára, nehogy megégjen.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A hűtés megkönnyíti a szeletelést. A focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.