Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy ne forrald fel a cidert, mert az elveszítheti az ízét.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat és egy csipet sót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki! A fahéjrudat később vedd ki, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Olvaszd fel az étcsokoládét egy külön edényben, majd keverd hozzá a ciderhez.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, ügyelve, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a vaníliakivonatot és a fagyasztott málnát a ciderhez, majd keverd össze, és hagyd főni még 5 percig, hogy a málna kiengedje az ízét.
Ha nincs vaníliakivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is. A fagyasztott málna helyett friss málnát is használhatsz, de akkor rövidebb ideig főzd.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a málna magjait és a fahéjrudat. Oszd el poharakba.
A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Díszítsd tejszínhabbal és néhány friss málnával, ha van kéznél.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt, a málnát pedig helyettesítheted más piros gyümölccsel, például ribizlivel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.